Seamen’s Club Savannah, Georgia -USA

Seamen’s Club – ul din Savannah poartă denumirea de Maritime Bethel şi se află în imediata vecinătate a portului, chiar pe aceeaşi stradă de acces către oraş (193 Main Street, Garden City Savannah, Georgia).

Este găzduit de o casă particulară – care are în compunere trei încăperi-  şi o grădină de ~ 2 de hectare. Clădirea a fost donată pentru această misiune într-o stare destul de avariată, dar a fost renovată în ultimul an cu ajutorul donaţiilor private şi este acum pregătită să-şi primească oaspeţii, chiar dacă încă mai necesită cȃteva îmbunătăţiri şi modificări. Nu este deloc mare, dar oferă tot ceea ce marinarii au nevoie pentru cȃteva ore de relaxare. Cele trei încăperi sunt împărţite şi mobilate foarte modest, dar pun la dispoziţia marinarilor cȃteva calculatoare cu acces permanent la internet, internet wireless pentru a fi accesat de pe propriile laptop-uri şi o gamă variată de cărţi şi reviste.

Seamen's Mission - Savannah, Georgia inside view

Misiunea are în dotare mai multe maşini care oferă transport spre şi dinspre oraş, în schimbul unei taxe de 10$/persoană (dus/întors).

Jacob, tȃnărul voluntar care ne-a întȃmpinat la club şi ne-a oferit şi transportul în oraş (dar şi înapoi) lucrează în cadrul acestei misiuni doar de anul trecut şi în luna august va pleca spre Washington D.C. unde a obţinut un post de asistent universitar la aceeaşi Facultate la care îşi pregăteşte şi Masteratul. În această perioadă cȃt a muncit la Seamen’s Club, Jacob a primit cazare – într-o rulotă amplasată în spatele clădirii, masă şi foarte puţini bani de buzunari, toţi strȃnşi din donaţiile oferite de diferite organizaţii voluntare. Banii pe care îi donează marinarii sunt folosiţi, în special, pentru aprovizionarea maşinilor cu combustibil şi pentru plătirea utilităţilor acestei căsuţe.

Seamen's Mission - Savannah, Georgia

Seamen's Mission - Savannah, Georgia 2

Această clădire încă mai are nevoie de o mulţime de îmbunătăţiri şi va beneficia în final şi de o adevărată capelă, de o bibliotecă şi de un spaţiu mai larg pentru primirea marinarilor.

Este deschisă tuturor confesiunilor religioase şi, pȃnă la finalizarea lucrărilor de renovare, parohul Andrew Krey – fost navigator, fost angajat al Centrului de Căutare şi Salvare şi al Gărzii de Coastă Americane – oferă servicii religioase la bordul navelor, ori de cȃte ori cineva doreşte aşa ceva.

Seamen's Mission - Savannah, Georgia inside view 2

Pentru a înţelege mai bine ce înseamnă un Seamen’s Club citiţi în continuare: Seamen’s Club – Mission to Seafarers

Please follow and like us:
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

One Response to “Seamen’s Club Savannah, Georgia -USA”

  1. I have to tell you that it’s hard to find your articles in google, i found this one on 17 spot, you should build some quality backlinks in order
    to rank your site, i know how to help you, just search in google –
    k2 seo tips and tricks

Leave a Reply


error

Enjoy this blog? Please spread the word :)