Seamen’s Club Le Havre – Franţa

Seamen’s Club-ul din Le Havre funcţionează la parterul hotelului Gens de Mer care este, probabil, tot parte a organizaţiei Mission to Seafarers. Hotelul este deschis publicului larg, dar marinarii beneficiază aici de reduceri de ~20%.

Clădirea se află foarte aproape de centrul oraşului şi este foarte bine organizată, întreţinută şi dotată. Partea care este dedicată exclusiv marinarilor este împărţită în mai multe săli şi are o capacitate de ~ 50 de persoane.

IF

Clubul are o sală de conferinţe – care poate fi folosită şi drept capelă – şi alte două săli, fiecare în parte fiind destinată unor anumite tipuri de activităţi. În sala cea mare se găsesc două mese de ping pong şi mai multe calculatoare care pot fi folosite în schimbul unei taxe de 1 euro/oră. Tot aici se găsesc mai multe fotolii şi canapele unde marinarii se pot aduna la un pahar de vorbă.

IF

Sala mai mică este, în acelaşi timp, cea mai populară. Are un aspect familial şi te face să te simţi binevenit, dar şi mȃndru că aparţii acestei comunităţi atȃt de frumoase. Pereţii sunt plini de suveniruri lăsate de marinari de-a lungul timpului şi, fără să vrei, te laşi purtat pe valuri de mare –  alături de oameni pe care nu-i cunoşti şi pe care nu-i vei cunoaşte, poate, niciodată – admirȃnd fotografii şi portrete desenate, ecusoane, şepci, bancnote din ţări în care nu ai păşit încă. Marinari de diferite rase şi naţionalităţi, adunaţi laolaltă, pe un perete de beton.

IF

IF

În aceeaşi sală se găsesc mai multe mese, canapele şi fotolii disponibile doritorilor de internet wirelless, un raft cu cărţi de împrumut, un televizor şi cȃteva instrumente muzicale care sunt, cȃteodată, testate cu succes de marinarii mai pricepuţi.

IF

IF

IF

IF

IF

Voluntarii asigură şi transportul marinarilor de la vapor spre club şi înapoi în funcţie de disponibilitate şi după un program bine stabilit. Nicio taxă nu este percepută pentru acest serviciu, dar orice donaţie este bine venită.

 Pentru a înţelege mai bine ce înseamnă un Seamen’s Club citiţi în continuare: Seamen’s Club – Mission to Seafarers

Please follow and like us:
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply


error

Enjoy this blog? Please spread the word :)