Seamen’s Club Fos sur Mer – Franţa

Fos sur Mer este un port mic ce aparţine de Portul Marsilia. Marinarii care ajung aici nu au multe posibilităţi de a vizita împrejurimile pentru că portul este destul de departe de orice aşezare omenească şi, în aceste condiţii, deplasarea către oraş ar presupune un efort prea mare – atȃt din punct de vedere financiar, dar şi al timpului necesar. De aceea, o vizită la Seamen’s Club poate reprezenta o variantă mai simplă şi foarte puţin costisitoare de petrecere a timpului liber, mai ales în condiţiile în care te poate aduce mai aproape de familia ta, prin intermediul unei convorbiri telefonice sau cu ajutorul internetului.

Seamen’s Club-ul din Fos sur Mer poartă denumirea de Mission to Seafarer şi este cel mai mic astfel de club pe care l-am vizitat vreodată. Se află în interiorul portului, la capătul cheiului, este foarte uşor de reperat pentru oricine şi nu presupune niciun fel de mijloc transport, din moment ce deplasarea pȃnă la el se bazează doar pe forţele proprii. Pentru a fi siguri că marinarii nu rătăcesc drumul, voluntarii misiunii chiar au desenat săgeţi indicatoare pe cheu care te ghidează pȃnă la uşa clubului. Aceste săgeţi au fost amplasate pe cheu în primul rȃnd pentru a arăta marinarilor drumul ce trebuie urmat pentru a respecta măsurile de siguranţă din interiorul portului şi a-i feri pe aceştia de eventuale pericole.

IF

În funcţie de locul în care este amplasat vaporul la cheu, drumul pȃnă la club durează între 10 şi 20 de minute.

Această clădire nu este mai mare decȃt două containere aşezate alăturat, iar interiorul este foarte modest, oferind doar un mic bufet cu băuturi răcoritoare şi snacks-uri (contra cost), internet wireless şi o masă de biliard.

IF

Seamen's Club Fos sur Mer France inside view 2

Voluntarii care lucrează aici au, probabil, şi alte locuri de muncă şi, din această cauză, reuşesc să ajungă la Club doar după ora 16.30 şi aproape niciodată lunea. Chiar dacă clubul este închis, internetul funcţionează non stop şi poate fi accesat atȃt din imediata vecinătate a clădirii, cȃt şi din antecamera cu geamuri mari care este deschisă permanent.

IF

 

Pentru a înţelege mai bine ce înseamnă un Seamen’s Club citiţi în continuare: Seamen’s Club – Mission for Seafarers

 

Please follow and like us:
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply


error

Enjoy this blog? Please spread the word :)