Recomandare cazare Ubud, Bali

Cazare Ubud

Taman Harum Cotagges – Ubud, Bali

Taman Harum Cotagges este un resort de 3 stele, situat ȋn satul Mas – centrul meşteşugarilor lucrători ȋn lemn – la doar 5 km Sud de Ubud şi ~ 30 km de Aeroportul Internaţional Ngurah Rai.

Complexul Taman Harum are ȋn componenţa sa 17 camere – răspȃndite ȋn vile cu unul sau două etaje, ȋnconjurate de o grădină tropicală luxuriantă, amenajată ȋn stilul tipic balinez, din care nu lipsesc fȃntȃnile şi căderile de apă, locurile umbroase pentru adăpost ȋn zilele toride, aleile pietruite, flancate de boscheţi multicolori şi statuete din ciment sau lemn reprezentȃnd fel de fel de personaje, amuzante sau mai puţin.

Cazare Ubud

Cazare Ubud

Cazare Ubud

Cazare Ubud

Cazare Ubud

Cazare Ubud

Cazare Ubud

Cazare Ubud

Cazare Ubud

Complexul include şi două restaurante, o recepţie – cu program permanent, o piscină ȋn aer liber pentru adulţi şi una pentru copii – amenajate cu şezlonguri, scaune, măsuţe şi umbrele, un centru spa – cu salon de masaj, un magazin-expoziţie cu obiecte lucrate ȋn lemn (majoritatea fiind opera artistului local, Ida Bagus Tantra, care este şi proprietarul ȋntregului complex).

Cazare Ubud

Cazare Ubud

Cazare Ubud

Cazare Ubud

Cazare Ubud

Cazare Ubud

Toate cele 17 camere au suprafeţe foarte generoase – minimum 40m² , aer condiţionat, balcoane sau terase amenajate cu fotolii şi măsuţe, băi cu căzi sau duşuri (majoritatea ȋn aer liber, ȋnconjurate de vegetaţie), tv cu programe prin satelit şi internet wireless.

Cazare Ubud

Cazare Ubud

Cazare Ubud

Cazare Ubud

Camerele sunt curăţate ȋn fiecare zi (dimineaţa), prosoapele şi lenjeria se schimbă la 3 zile.

Complexul include două restaurante:

 • Taman Harum Restaurant – situat ȋn interiorul complexului şi dedicat ȋn exclusivitate oaspeţilor. Aici se serveşte micul dejun, dar şi o gamă diversificată de preparate tradiţionale şi europene.
 • Warung Thor Restaurant – situat la intrare, cu acces atȃt din interior, cȃt şi din strada principală. Acest restaurant este deschis tuturor oaspeţilor – cazaţi ȋn complex sau nu – şi este specializat ȋn mȃncare euopeană, ȋn special italiană (de foarte bună calitate), dar şi indoneziană.

Cazare Ubud

Cazare Ubud

Cazare Ubud

Cazare Ubud

Ȋn ambele restaurante se pot face comenzi de mȃncare pentru a fi servită ȋn cameră, pe terasă sau ȋn jurul piscinei.

Alte servicii oferite de complex:

 • Transport gratuit ȋn Ubud, ȋntre orele 9 şi 22 (cu programare ȋn avans);
 • Transport spre/dinspre aeroport, cu rezervare ȋn avans şi cu plata la recepţie (~ 30 de euro/cursa);
 • Spălătorie;
 • Schimb valutar;
 • Baby sitting;
 • Cursuri de gătit şi de sculptură ȋn lemn;

Cazare Ubud

 • Rezervări pentru excursii ȋn insulă sau spectacole tradiţionale;
 • Ȋnchirieri de biciclete/scutere/maşini;
 • Parcare gratuită;
 • Seif şi loc de depozitare pentru bagaje voluminoase;
 • Room service.

** Pentru o cameră dublă, cu micul dejun inclus, noi am plătit ~30 de euro (rezervare prin booking.com) – pentru luna martie.

** Pe timpul şederii noastre (10 zile), am beneficiat de serviciile de ghid şi şofer ale d-lui Putu care lucrează ca vȃnzător şi manager al magazinului de obiecte din lemn, dar care ȋşi rotunjeşte veniturile oferind servicii de transport şi ghid celor interesanţi – la preţuri mai mici decȃt cele practicate de agenţiile de turism din oraş. Dl. Putu este un ghid excelent, un foarte bun vorbitor de engleză şi cunoscător al tradiţiilor locale, un om foarte simpatic, prietenos şi de incredere.

Cazare Ubud

** Complexul preferă plata cash la recepţie, chiar şi ȋn cazul rezervărilor pe booking.com, dar se acceptă şi plata cu cardul (pentru care se adaugă un mic comision).

 

Please follow and like us:
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply


error

Enjoy this blog? Please spread the word :)