O după-amiază în Cagliari, Sardinia (Jurnal de bord)

Oraṣul Cagliari, capitala administrativa a Sardiniei, este situat în sudul insulei, în Golful Cagliari ṣi este principalul port al insulei. Vizita noastră nu a durat decât cinci ore, dar ne-a oferit o imagine de ansamblu ṣi ne-a întărit convingerea că o vacanṭă de vară în Sardinia merită pe deplin un loc pe harta destinaṭiilor noastre.

Ne-am început plimbarea pe faleza lungomare, printre sute de catarge mai mari ṣi mai mici unde am remarcat impresionanta clădire a Primăriei Locale.

Cagliari Town Hall

Am pornit apoi pe o stradă mai principală – Largo Carlo Felice –  spre centrul oraṣului. La un chioṣc de ziare – unde am cerut câteva informaṭii în legătură cu cele mai importante obiective turistice din oraṣ – am primit ṣi o hartă de la vânzătorul foarte amabil care ne-a ṣi recomandat ce anume trebuie să facem în Cagliari dacă nu avem la dispoziṭie decât câteva ore.

După ~ 5 minute de mers pe strada Carlo Felice, am ajuns în Piazza Yenne, un important obiectiv turistic ṣi punct de plecare în excursiile organizate cu bus-urile turistice hop on hop off sau cu un alt mijloc de transport touristic – trolley. Am aflat că aceste bus-uri supraetajate circulă în fiecare zi în perioada aprilie – septembrie, dar în restul anului circulă doar în funcṭie de programul navelor de croazieră care ajung în portul turistic.

Cagliari Piazza Yenne

Am pornit spre Torre del Elefante – unul dintre turnurile de apărare ce făceau parte din vechiul zid care înconjura oraṣul ṣi care încă mai este în picioare ṣi astăzi, chiar dacă a fost construit în anul 1307. A fost renovat ṣi restaurant de câteva ori de-a lungul timpului ṣi este astăzi un excelent punct de observaṭie pentru turiṣtii interesaṭi în imagini panoramice de la înălṭime. Pentru a ajunge la baza lui, am fi putut urma strada care urca în pantă uṣoară până sus, dar am fost sfătuiṭi să folosim liftul gratuit ṣi chiar aṣa am făcut.

Turnul are o înălṭime de 42 de metri ṣi, până în vârful lui, se urcă pe niṣte scări din lemn, foarte abrupte, recomandate circulaṭiei într-un singur sens.

Cagliari Sardinia - Torre del Elefante

Torre del Elefante Cagliari Sardinia

Torre del Elefante Cagliari

 

In Torre del Elefante Cagliari

De sus, panorama asupra oraṣului este deosebit de frumoasă. Întotdeauna mi-a plăcut să privesc peste un oraṣ dintr-un punct situat la înălṭime ṣi îmi plac în mod special acele imagini care se deschid peste o mare sau peste niṣte acoperiṣuri roṣii de case. De data asta, am avut parte de ambele imagini –  marea în fundal ṣi toate casele acoperite cu ṭiglă roṣie ṣi răspândite în toate punctele cardinale din jurul meu. Nu am putut să recunosc nicio clădire – pentru că nu erau trecute cu nume în harta mea ṣi, în afară de o biserică, celelalte presupun că erau clădiri private ṣi publice – cu siguranṭă, un spital, o ṣcoală, un sediu de minister.

Cagliari vedere din Torre del Elefante

Nice view from Torre del Elefante Cagliari

Vedere din Torre del Elefante -  Cagliari

View from Torre del Elefante - Cagliari

View from Torre del Elefante Cagliari

După ce am fotografiat ṣi ne-am fotografiat cu acest frumos fundal colorat superb în luminile soarelui care începuse să coboare spre asfinṭit, ne-am continuat plimbarea ṣi am ajuns la Bastione San Remy de unde am avut o altă priveliṣte deosebit de pitorească asupra oraṣului. Esplanada de la nivelul superior este deosebit de populară ṣi aglomerată în special la apusul soarelui pentru că panorama oferită către cele patru puncte cardinale este, cu adevărat, unică.

Bastione San Remy Cagliari

Cagliari View from Bastione San Remy

Vedere din Bastione S. Remy Cagliary (2)

Vedere din Bastione S. Remy Cagliary (3)

La baza Bastionului se găseṣte o altă piaṭă importantă a oraṣului – Piazza Costituzione – unde se poate ajunge folosind drumul de access sau un alt lift (gratuit).

View from Bastione San Remy towards Piazza Costituzione Cagliari

 

Mi-a plăcut foarte mult să admir oraṣul scăldat în culorile calde ale apusului ṣi străzile animate în culorile calde ale nopṭii, cu terasele pline de oameni veseli ṣi gălăgioṣi, de toate vârstele ṣi toate naṭionalităṭile. Abia aṣtept să ne reîntoarcem în oraṣ pentru o altă vizită de câteva ore sau pentru o vacanṭă adevărată.

GALERIE FOTO

Please follow and like us:
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply


error

Enjoy this blog? Please spread the word :)