Manevra de plecare din Savannah, Georgia, USA – Jurnal de bord ‘HS Bruckner’ (februarie 2014)

Sȃmbătă, 22 Februarie 2014

ora 12

Am plecat din Savannah cu aproape două ore întȃrziere faţă de ora programată din cauza faptului că nu se terminase securizarea containerelor şi, cum începem iar traversada, această securizare este foarte importantă.

M-am dus pe comandă la ora 8.30. Piloţii veniseră mult mai devreme, dar au fost nevoiţi să aştepte. Au venit trei piloţi de data aceasta: un docking pilot (pentru port) şi doi piloţi de rȃu (River Pilots), dintre care unul era în instrucţie, dar a făcut toată manevra de trei ore, cu supervizarea celuilalt.

          Plecarea de la cheu a fost mult mai simplă (în comparaţie cu acostarea) pentru că am pornit direct înainte, cu foarte puţină manevră înapoi, pentru a ne depărta de cheu. Remorcherele nu au intervenit decȃt foarte puţin şi ne-au ajutat să ne depărtăm de cheu, apoi ne-au părăsit.

          Peisajul a fost mult mai frumos de ambele părţi ale rȃului pentru că cerul era senin, brăzdat doar de multe linii albicioase de la multele avioane cu reacţie care îl traversau din toate direcţiile. Totul mi s-a părut mult mai vesel decȃt aseară la intrare – insulele mai verzi, ochiurile de apă mai străluctitoare.

Departure Savannah Georgia 3

Departure Savannah

Savannah River - Departure Savannah, Georgia 2

Savannah River - Departure Savannah, Georgia

Departure Savannah Georgia

          Doar clădirile de pe partea dreaptă mi-au părut mai triste, nefiind atȃt de animate. Aseară erau mult mai  mulţi oameni la toate terasele de pe malul rȃului, iar clădirile păreau un pic mai frumoase, în culorile calde ale apusului de soare. Acum le-am văzut mult mai bine pereţii plini de mucegai şi contrastele puternice dintre două laturile ale aceleaşi clădiri – în funcţie de expunerea acestora către vȃnturile umede care bat dinspre mare.

Savannah Riverside

          Afară este foarte plăcut, sunt în jur de 24°. Începe să-mi placă din ce în ce mai mult vremea aceasta.

Galerie foto:

Please follow and like us:
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

2 Responses to “Manevra de plecare din Savannah, Georgia, USA – Jurnal de bord ‘HS Bruckner’ (februarie 2014)”

  1. Mioara says:

    Frumos material ilustrativ!Poze luminoase si interesante.Manevra de plecare din Savannah a fost mai usoara,mai putin stresanta,se simte din modul tau de exprimare.

  2. costica anonimul says:

    intradevar frumoase poze-cred ca aveti la vapor un fotograf foarte bun

Leave a Reply


error

Enjoy this blog? Please spread the word :)