Lacul Garda – Italia 2010

          Lacul Garda este cel mai mare lac italian, având o suprafaţă de ~370 km pătraţi şi o adâncime maximă de 350 de metri. Este localizat în Nordul Italiei, la jumătatea distanţei dintre Brescia şi Verona şi dintre Veneţia şi Milano. Este un lac glaciar iar ţărmurile lui sunt împărţite între provinciile Verona (în SE), Brescia (în SV) şi Trentino (în Nord).
          Garda este o destinaţie de vacanţă foarte populară pentru italieni, dar şi pentru turiştii străini care sunt foarte încântaţi de peisajele minunate create prin alăturarea perfectă dintre apă, munte şi cer albastru. Lacul este, de asemenea, preferat şi de iubitorii sporturilor nautice – ski jet, parasailing, kite surfing, yachting. Aici au loc multe competiţii naţionale şi internaţionale de yachting renumite şi foarte apreciate de către cunoscători.
          O vacanţă pe malul lacului Garda poate fi vacanţa perfectă, combinând zile de plajă şi relax, cu drumeţii pe jos sau cu bicicleta în oraşele din imprejurimi, seri romantice la terasele de pe mal şi zile pline de adrenalină, în bătaia aproape continuă a unui vânt moderat care umflă velele, zmeele şi frunzele portocalilor.
          Ȋn cele două zile petrecută pe malul lacului Garda am făcut cunoştinţă cu două superbe oraşe – Peschiera del Garda şi Gardone Riviera.View Larger Map

Please follow and like us:
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply


error

Enjoy this blog? Please spread the word :)