Lacul Como (iulie 2010)

Unul dintre cele mai frumoase şi pitoreşti lacuri italiene, Lacul Como este al treilea ca mărime (după Garda şi Maggiore) şi se găseşte în Lombardia. Este printre cele mai adânci lacuri glaciare din Europa, atingând adâncimi maxime de 400 de metri şi are o suprafaţă de ~150 km pătraţi.


View Larger Map

Este renumit încă de pe timpul romanilor, iar în zilele noastre, multe personalităţi din lumea cinematografiei sau sportului îşi au propriile case de vacanţă pe malul apei.

Tocmai din această cauză, întreaga zonă atrage bogătaşii din toată lumea care vin aici şi închirază vile pe perioada verii. Mulţi dintre ei caută, în special, acele vile extraordinar de luxoase, construite în secolele al XVI-lea şi al VII-lea şi care au fost locuite de-a lungul timpului de regi, prinţi, prinţese, moştenitori ai tronurilor Europei, scriitori sau compozitori.
Dar, Lacul Como nu este în nici un caz o zonă exclusivistă în care au acces numai bogătaşii. Toate satele, orăşelele şi staţiunile de pe ambele maluri primesc cu braţele deschise turişti din toată lumea, oferindu-le tuturor spaţii de cazare şi de agrement, pentru toate gusturile şi toate buzunarele, de la campinguri şi bungalow-uri, la hoteluri extravagante de 5 stele.
 Ȋmi doream de mult să ajung pe aceste meleaguri. Citisem despre Lacul Como în mai multe ghiduri de călătorii, văzusem o mulţime de poze şi chiar câteva documentare. Dar, nimic nu se compară cu prima imagine care ţi se deschide în faţa ochilor în momentul în care faci cunoştinţă cu el. Nu ştiu ce anume m-a impresionat mai mult. Poate suprafaţa perfect lucioasă a lacului care oglindea în el vârfurile munţilor care îl străjuiesc, poate viluţele cochete de pe mal care coborau în trepte până la apă sau poate boungavileele colorate care putea fi văzute în absolut toate curţile. Oricât de multe crezi că ştii despre Como înainte de a-l vedea tot nu eşti pregătit pentru o asemenea frumuseţe şi este imposibil să nu te îndrăgosteşti. Te îndrăgosteşti de lac, de munţi, chiar de oamenii de lângă tine care par mai frumoşi, mai buni, mai fericiţi. Cert este că Lacul Como are o influenţă benefică asupra tuturor celor care vin în contact cu el şi, atunci când te afli pe malul lui, viaţa pare mai frumoasă, grijile nici nu mai există şi îţi vine să spui “ acesta este Paradisul”.
Pe malul Lacului Como
Como - pe malul lacului
Peisaj de vis Como

Como Italia

img_1065
Paradisul este pe Pământ. Depinde doar de fiecare dintre noi să-l descoperim şi să-l trăim.
Cele câteva seri pe care le-am petrecut pe malul Lacului Como ne-au oferit posibilitatea să vizităm oraşele Belaggio şi Lecco, dar şi micuţul Domaso, în care am avut stabilită şi tabăra. Am văzut astfel lacul de pe toate părţile şi ştim că tot nu i-am acordat suficient timp. Ştim că merita mai mult. Dar, sperăm că ne vom întoarce.

Galerie foto:

Please follow and like us:
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply


error

Enjoy this blog? Please spread the word :)