La plajă ȋn Kefalonia

Kefalonia

Grecia ȋnseamnă pentru noi incredibila Mare Mediterană – indiferent că se numeşte Egee sau Ionică – şi plajele – mai mari sau mai mici – care o ȋnconjoară din toate părţile. Mai mult decȃt atȃt, Grecia ȋnseamnă pentru noi acele plaje – ȋntinderi mai late sau mai ȋnguste de nisip/ pietre/ pietricele – care sunt diferite de tot ceea ce găsim acasă, la Marea noastră cea Neagră, pe malul căreia locuim o mică porţiune din an.

Nu de puţine ori am auzit oamenii ȋn jurul nostru plȃngȃndu-se de faptul că nu au găsit ȋn vacanţele lor din insulele greceşti o plajă lată şi acoperită cu nisip fin aşa cum există ȋn staţiunea Mamaia. Ȋn cei peste 13.000 km de coastă, Grecia găzduieşte, cu siguranţă, o mulţime de astfel de plaje menite să satisfacă cerinţele de confort ale celor mai pretenţioşi vizitatori, dar noi, ‘sătui’ de plajele ȋntinse ale staţiunilor de la Marea Neagră, căutăm ȋntotdeauna plaje altfel, pe care le găsim mereu ȋn insulele greceşti pe care le iubim atȃt de mult.

Anul acesta a venit rȃndul insulei Kefalonia, cea mai frumoasă, dar şi cea mai mare dintre insulele Ionice.

Ȋn Kefalonia există peste 60 de plaje, unele fiind accesibile doar de pe mare, altele fiind situate de-a lungul drumurilor care străbat insula. Cele mai multe plaje sunt ȋnregistrate şi catalogate ȋn harta insulei – avȃnd un nume – altele şi-au primit numele de la terasele sau barurile situate ȋn vecinătatea lor. Unele plaje sunt acoperite cu nisip auriu, altele cu nisip roşu (de lavă), unele cu pietre albe, altele cu pietriş sau pietricele strălucitoare.

După 3 săptămȃni petrecute ȋn insulă şi peste 1200 de km parcurşi – cu maşina şi cu bicicleta – putem spune, fără niciun fel de reţinere, că această insulă găzduieşte unele dintre cele mai frumoase plaje pe care am avut norocul să păşim vreodată şi, cu siguranţă, cȃteva dintre cele mai spectaculoase plaje greceşti.

Vă prezentăm ȋn continuare un ghid al celor mai frumoase plaje kefaloniene care nu este, nici pe departe, un top al celor mai renumite/faimoase/populare plaje, ci, mai degrabă, un ghid al preferatelor noastre. Şi, ca să vă fie orientarea mai uşoară, vom ȋmpărţi insula ȋn cȃteva zone distincte, ȋn funcţie de principalele oraşe şi puncte cardinale. Sperăm să vă ajutăm un pic ȋn alegerea unei destinaţii de vacanţă la mal de mare şi, mai mult decȃt atȃt, sperăm să vă deschidem un pic ochii asupra frumoasei insule Kefalonia ce merită a fi descoperită şi explorată ȋn toată splendoarea ei (Mai multe informaţii despre Kefalonia aici).

 1. Myrtos şi Assos

Plaja Myrthos este emblema insulei Kefalonia, fiind cea mai fotografiată, admirată şi cunoscută plajă din ȋntreaga insulă. Ȋn ciuda renumelui, Myrthos nu se aglomerează aproape niciodată, ȋn special din cauza drumului de acces care o leagă de şoseaua de coastă – ce face legătura ȋntre Fiskardo şi Argostoli – şi care este unul destul de greu de parcurs.

Acest drum coboară ȋn serpentine – unele uşoare, altele strȃnse – şi este foarte ȋngust, ȋn perioada de full sezon fiind şi foarte aglomerat (ȋn special din cauza maşinilor oprite pe partea dreaptă).

Kefalonia

Această plajă este acoperită cu pietricele albe şi colorate, aceleaşi pietricele care se găsesc şi pe fundul apei, ȋn toată zona golfului şi care ȋi oferă culori impresionante şi diverse, ȋn funcţie de lumină, direcţia vȃntului şi a curenţilor.

Kefalonia

Apa se adȃnceşte foarte repede şi este aproape mereu străbătută de curenţi puternici care ȋi conferă un grad sporit de periculozitate.

Ȋn imediata vecinătate a plajei Myrthos, pe drumul care merge spre Fiskardo, paralel cu coasta, se găseşte orăşelul port Assos, o altă imagine emblemă a Kefaloniei. Acest pitoresc sat de pescari este aşezat pe o limbă de pămȃnt ce uneşte Peninsula Assos de insula mamă şi oferă o imagine de neuitat, ȋn special, de la ȋnălţimea şoselei de coastă. Portul este aşezat ȋntr-un golfuleţ adăpostit de vȃnt şi străjuit pe o latură de o plajă ȋngustă. O plimbare pe străduţele ȋnguste presărate cu case colorate, pline de flori, este recomandată, ȋn special, dimineaţa devreme sau seara, cȃnd zona este mai puţin aglomerată.

Kefalonia

Kefalonia

Kefalonia

Cȃteva sfaturi utile:

 • Drumul spre Myrthos pleacă din localitatea Divarata şi este slab semnalizat;
 • Dacă vrei să te bucuri de privelişti cu adevărat minunate asupra Plajei Myrthos, admir-o de la ȋnălţimea şoselei de coastă, din cele două puncte diferite de observaţie, semnalizate prin indicatoare. Alege să admiri această plajă de mai multe ori, pe durata vacanţei tale, la ore diferite din zi, la apusul soarelui, dar şi după furtună, cȃnd marea capătă culori incredibile;

Kefalonia

Kefalonia

Kefalonia

 • Ȋn partea stȃngă a plajei, se găseşte un fel de peşteră săpată ȋn stȃncă ce poate oferi un loc perfect de popas ȋn orele toride de vară, dar şi un punct de pornire ȋn explorarea formaţiunilor stȃncoase din apropiere;

Kefalonia

 • Pe Plaja Myrthos se organizează zboruri cu parapanta deasupra golfului (50-70 de euro/ ~15 minute);

Kefalonia

 • Această plajă a provocat, ȋn ultimii ani, o mulţime de controverse şi nemulţumiri printre turişti. Unii turişti (printre care şi noi) preferă ca această plajă să rămȃnă liberă şi fără amenajări, ȋn timp ce alţii vor umbrele, şezlonguri şi terase cu muzică. Aşadar, lipsa amenajărilor –privită ca avantaj de unii turişti – este un motiv de nemulţumire pentru mulţi alţii. Din această cauză, municipalitatea a ales să-i mulţumească pe toţi şi a permis amplasarea de umbrele şi şezlonguri doar ȋn luna august, ȋn restul sezonului plaja fiind complet liberă;

Kefalonia

 • Dacă vrei să cobori cu maşina pe drumul şerpuitor şi ȋngust care duce la Assos, trebuie să parcurgi acest drum foarte ȋncet şi cu atenţie sporită, pentru a nu fi nevoit să apeşi prea mult pedala de frȃnă (rişti altfel o supraȋncălzire a acesteia). La capătul drumului se găseşte o parcare destul de generoasă, dar care se aglomerează frecvent. Poţi opri maşina şi pe marginea drumului, acolo unde lăţimea acestuia o permite.

Kefalonia

 1. Plajele din Sud-Est

Katelios este o plajă lată şi lungă cȃt vezi cu ochii, acoperită cu nisip amestecat cu pietriş şi scaldată de o apă curată, săracă ȋn viaţă marină. Are zone amenajate cu umbrele şi şezlonguri, dar, cea mai mare parte a ei, este liberă şi presărată cu boscheţi de leandrii coloraţi. Drumul spre plajă merge paralel cu coasta, dar este neasfaltat.

Kefalonia

Kefalonia

Ȋntre Katelios şi Skala, se găsesc două plaje mai puţin populare, dar deosebit de pitoreşti – Mounda şi Kaminia. Mounda este acoperită cu nisip fin şi amenajată (ȋn partea dreaptă) cu umbreluţe şi şezlonguri, oferind o privelişte foarte frumoasă spre Insula Zakyntos.Kefalonia

Skala este una dintre cele mai populare plaje dar, totuşi, nu foarte aglomerată. Este o fȃşie foarte lungă de nisip (amestecat cu pietriş), cu unele zone amenajate cu umbrele şi şezlonguri, alte zone libere şi mai sălbatice. Se găseşte ȋn centrul staţiunii Skala şi este uşor accesibilă din drumul principal. Este recomandată familiilor cu copii pentru că intrarea ȋn apă este foarte lină.

Kefalonia

Drumul care uneşte Skala de Poros merge şerpuitor de-a lungul coastei şi este presărat cu golfuleţe şi ȋntinderi de nisip mai late sau mai ȋnguste, acoperite, ȋn unele locuri cu pietre şi pietriş. Ȋn această zonă, nu există deloc amenajări pe plajă dar, la mal, apa găzduieşte o mulţime de pietre tocmai bune de explorat.

Kefalonia Kefalonia

Cea mai pitorească plajă din această zonă este Pelagos Bay Beach, aşezată ȋntr-un golfuleţ, ce se deschide privirii spre dreapta, de la ȋnălţimea drumului de coastă.

 Kefalonia

 

 1. Plajele din Peninsula Lixouri

Xi Beach se găseşte pe coasta sudică a Peninsulei Lixouri şi una dintre cele mai populare plaje din Kefalonia datorită nisipului de culoare roşiatică care o acoperă. Este amenajată cu umbrele şi şezlonguri şi este preferată de familiile cu copii datorită intrării line ȋn apă. Ȋn partea dreaptă a plajei, chiar la baza stȃncii, se găseşte o zonă liberă, neamenajată şi mai puţin aglomerată.

Kefalonia

Kefalonia

Pe coasta Vestică a Peninsulei Lixouri se găsesc cȃteva plaje frumoase, care merită explorate, ȋn ciuda drumurilor de acces mai dificile. Dintre acestea, cele mai spectaculoase sunt Petani şi Platia Ammos.

Petani Beach este o superbă plajă acoperită cu pietricele strălucitoare şi adăpostită ȋntr-un golf ȋn formă de potcoavă. Este una dintre cele mai  spectaculoase plaje din insulă, dar şi una dintre preferatele noastre. Drumul ce coboară ȋn serpentine uşoare spre această plajă oferă privelişti spectaculoase spre golf, dar este aglomerat şi dificil de parcurs la orele de vȃrf şi ȋn luna august, cȃnd foarte multe maşini sunt oprite pe marginea drumului, cȃteodată pe ambele părţi.

Plaja este foarte spaţioasă, fiind mai aglomerată ȋn zona amenajată cu umbrele (ȋn partea dreaptă) şi mai liberă ȋn stȃnga. Ȋn partea dreaptă, ce găseşte un centru de ȋnchiriat caiace, plăci de Wakeboard sau hidrobiciclete.

Apa ce scaldă această plajă este foarte curată şi are culori incredibile, ȋntr-o zi senină şi fără vȃnt, dar se adȃnceşte rapid.

Kefalonia

Kefalonia

Kefalonia

** Recomandăm Taverna Petani (mousaka – 7 euro, caracatiţă la grătar – 9 euro, bere locală – 2.5 euro)

Platia Ammos este situată pe coasta de Vest a Peninsulei Lixouri şi este una dintre cele mai frumoase plaje din ȋntreaga insulă. Este accesibilă doar dinspre mare, drumul dinspre uscat fiind ȋnchis ȋn urma unui cutremur ce a avut loc cu cȃţiva ani ȋn urmă. Ȋn prezent este una dintre cele mai sălbatice şi puţin vizitate plaje din insulă, dar rămȃne o privelişte de neuitat pentru cei care se mulţumesc să o privească doar de la ȋnălţime. Drumul de access spre Platia Ammos trece prin   cȃteva sate situate la sud de Plaja Petani, este asfaltat parţial, dar grav avariat pe ultima porţiune şi mereu ȋn pericol de prăbuşire. Mai multe astfel de avertismente sunt amplasate din loc ȋn loc pentru a preveni turiştii de pericolele la care se expun continuȃnd drumul. Scările turnate ȋn ciment care asigurau legătura cu plaja pȃnă ȋn 2014 au fost distruse de cutremur şi nu au fost reparate nici pȃnă ȋn prezent, pentru că ȋntreaga zonă este foarte instabilă din cauza componenţei solului şi din cauza căderilor masive de piatră de pe versanţi.

Kefalonia

Kefalonia

Kefalonia

Ȋn Nordul Peninsulei Lixouri, se găsesc cȃteva plaje mai puţin cunoscute şi nu foarte aglomerate:

Ag. Kiriaki , Vouti , Atheras Port.

Dintre acestea, Vouti Beach este cea mai mare şi cea mai liniştită plajă din zonă, fiind accesibilă dintr-un drum neasfaltat care o leagă de localitatea Zola.

Kefalonia

KefaloniaAceastă plajă este acoperită cu pietricele albe şi nu se aglomerează niciodată. Este scăldată de o apă foarte curată ce se adȃnceşte repede, dar este perfectă pentru snorkeling, datorită unor pietre – mai mari şi mai mici – ce se găsesc la cȃţiva metri depărtare de mal şi care adăpostesc o bogată viaţă marină. Vouti Beach găzduieşte o mica tavern – de unde se pot cumpăra băuturi, dar şi ȋnchiria umbrele şi şezlonguri (5 euro/setul).

Kefalonia

Kefalonia

Ȋn apropiere de Vouti Beach se găseşte Kiriaki Beach, o ȋntindere de nisip de culoare ȋnchisă, lipsită de amenajări.

Kefalonia

Portul Atheras poate reprezenta un loc de popas binevenit ȋntr-o zi călduroasă de vară, fiind adăpostit ȋntr-un golf ce se ȋnchide pe o latură cu o plajă acoperită cu nisip. Din acest port de agrement se pot ȋnchiria bărcuţe cu care se pot explora cȃteva plaje din ȋmprejurimi, accesibile doar dinspre mare.

Kefalonia

Kefalonia

Informaţii utile:

**Ȋn ultimii ani, echipele de salvare din insulă au fost chemate de cȃteva ori să salveze turişti inconştienţi care au coborȃt pe Plaja Platia Ammos – la vale este ȋntotdeauna mai uşor să cobori – dar nu au mai reuşit să urce din cauza alunecărilor de teren. Dacă te gȃndeşti să faci acelaşi lucru, trebuie să te asiguri că ai la tine un telefon mobil (care are semnal) ca să poţi chema ajutoare, dar şi bani să plăteşti toată ‘distracţia’ pentru că vei fi obligat să faci asta;

**La plaja Petani, mai ales cȃnd bate vȃntul, curenţii puternici din apă pot crea dificultăţi chiar şi celor mai pricepuţi ȋnnotători;

**Din Argostoli se poate ajunge ȋn Lixouri străbătȃnd cei ~ 40 de km de şosea panoramică sau traversȃnd cu ferry-ul ȋn ~ 20 de minute (2.9 euro/personă şi 4 euro/maşină, biletele se cumpără de la bord, plecări din 30 ȋn 30 de minute).

 1. Plajele din apropierea capitalei

Fanari este cea mai apropiată plajă de capitală, fiind preferată, ȋn special de localnici şi de turiştii greci care sunt cazaţi ȋn vilele de pe mal. Este o ȋntindere lungă, dar foarte ȋngustă de nisip, fără niciun fel de amenajări. Apa este, ȋn majoritatea timpului, calmă – fiind adăpostită de vȃnt – curată, dar săracă ȋn viaţă marină. Se adȃnceşte treptat.

Kefalonia

Kalamia este situată la capătul unei poteci de pămȃnt ce coboară din  drumul de coastă ce uneşte Argostoli de Lassi. Este o plajă mică, amenajată cu umbrele şi şezlonguri ( 6-10 euro/setul) şi destul de aglomerată, ȋn ciuda poziţiei şi a lipsei indicatoarelor de direcţie. Şi-a luat numele de la Kalamia Beach & Bar pe care ȋl găzduieşte şi care oferă turiştilor băuturi şi preparate simple (salate, omlete, sandvişuri). Apa este foarte curată şi se adȃnceşte treptat – fiind recomandată familiilor cu copii – dar este lipsită de viaţă marină.

Kefalonia

Kefalonia

Ȋn partea stȃngă a plajei, există o zonă liberă (fără umbrele) şi nişte formaţiuni stȃncoase spectaculoase şi ideale pentru explorat (cu echipament de snorkeling).

Kefalonia

Kefalonia

Kefalonia

Drumul care leagă Fanari de Lassi – trecȃnd pe lȃngă  Farul St. Theodoros – este presărat cu golfuleţe şi mici ȋntinderi de nisip, ideale pentru cei care caută liniştea şi peisajele sălbatice. Majoritatea golfurilor oferă condiţii optime pentru sărituri, dar sunt recomandate doar celor care ştiu bine să ȋnoate, apa fiind aici adȃncă şi zbuciumată.

Kefalonia

Kefalonia

Kefalonia

Kefalonia

Kefalonia

Situată ȋn localitatea Lassi, plaja Makris Gialos este una dintre cele mai mari, populare şi gălăgioase plaje din ȋntreaga insulă, fiind preferată de turiştii tineri, ȋn căutare de distracţii şi adrenalină. Este acoperită cu nisip fin şi amenajată cu umbrele şi şezlonguri (8-15 euro/setul). Găzduieşte cȃteva baruri şi terase – foarte animate pe timpul zilei – şi centre de ȋnchiriat ski-jeturi, hidrobiciclete, plimbări cu ‘banana’. Apa este foarte curată şi se adȃnceşte treptat. Accesul spre această plajă se face din drumul principal şi este foarte bine semnalizat prin indicatoare şi reclame.

Kefalonia

La mică distanţă de Makris Gialos, se găseşte Platis Gialos, o plajă foarte liniştită, acoperită cu nisip fin şi lipsită de amenajări. Ȋn partea stȃngă a plajei, se găsesc nişte formaţiuni stȃncoase, ideale pentru explorat. La ~ 50m de la mal, apa este cu cȃteva grade mai caldă, fiind străbătută de curenţi calzi. Drumul de access spre plajă este asfaltat şi relativ uşor de parcurs, chiar dacă este foarte ȋngust.

Kefalonia

Ȋn această zonă, se mai găsesc două plaje frumoase, acoperite cu nisip fin şi amenajate cu umbrele şi şezlonguri (dar şi cu zone libere) – Gradakia şi Paleostafidi. Aceste plaje sunt preferate de turiştii cazaţi ȋn hotelurile şi vilele de pe mal, fiind foarte aglomerate ȋn special ȋn perioada iulie-august.

Kefalonia                                                                                                        -Paleostafidi Beach –

Kefalonia– Gradakia Beach –

5. Plajele din zona aeroportului, spre Lourdata

Ȋn Sudul şi Sud Estul aeroportului se găsesc unele dintre cele mai  aglomerate plaje din ȋntreaga insulă, dar, ȋn acelaşi timp, şi cele mai bogate ȋn amenajări de tot felul – umbrele, terase, baruri, activităţi de agrement.

Amnes este plaja situată chiar ȋn Sudul pistei aeroportului, oferind o privelişte interesantă spre avioanele care vin la aterizare şi care trec pe deasupra capetelor turiştilor ȋntinşi la soare. Este una dintre cele mai aglomerate şi gălăgioase plaje din insulă, fiind preferată de familiile cu copii.

Kefalonia

Ai Helis este o plajă liniştită datorită accesului mai dificil care presupune coborȃrea (şi urcarea, la ȋntoarcere) a unor scări. Este acoperită cu nisip fin de culoare ȋnchisă şi găzduieşte o porţiune amenajată cu umbrele şi şezlonguri.

Kefalonia

Avythos este o plajă lungă, acoperită cu nisip auriu şi foarte fin şi scăldată de cea mai caldă apă din ȋntreaga insulă. Găzduieşte o porţiune amenajată cu umbrele şi şezlonguri şi trei localuri (două restaurane şi un bar). Este preferată de familiile cu copii datorită intrării foarte line ȋn apă. Cea mai mare porţiune din plajă este liberă şi neamenajată.

Drumul de acces spre plajă este asfaltat, dar foarte ȋngust, fiind dificil de parcurs la orele de vȃrf, cȃnd unele maşini coboară iar altele urcă.

Kefalonia

Kefalonia

** Recomandăm Taverna To Enetiko, pentru cele mai bune preparate tradiţionale.

Kefalonia

Lourdata este, alături de Lassi şi Skala, una dintre cele mai populare staţiuni de pe ţărmul Sudic al insulei. Găzduieşte o plajă lungă – acoperită cu nisip fin – ce merge paralel cu un drum asfaltat şi presărat cu vile turistice, terase şi restaurante.

Kefalonia

Kefalonia 

6.Plajele de pe coasta de Est (zona Sami)

Situată la ~ 4 km Est de portul Sami, plaja Antisamos este una dintre cele mai frumoase şi fotogenice plaje din insulă. Ȋnconjurată de o vegetaţie bogată, plaja Antisamos este amenajată cu umbrele şi şezlonguri (ȋn lunile mai-iulie, aceste umbreluţe se pot folosi gratis, ȋn baza unei consumaţii minimale de la terasele de pe plajă), găzduieşte cȃteva restaurante, o parcare imensă (gratuită, ca de altfel toate parcările din Kefalonia) şi este acoperită cu pietricele. Apa ce scaldă această plajă este foarte curată şi bogată ȋn viaţă marină, dar se adȃnceşte foarte repede, nefiind recomandată copiilor.

Kefalonia

Kefalonia

Kefalonia

Agia Efimia este o plajă mică, neamenajată şi acoperită cu pietricele –  situată la ~ 5 km Nord de portul Sami. Nu se aglomerează aproape niciodată şi oferă privelişti spectaculoase spre insula Ithaka.

Kefalonia

 1. Plajele din Nord (zona Fiskardo)

Foki şi Emblisi sunt situate la Sud, respectiv la Nord, de portul Fiskardo şi sunt ambele acoperite cu pietriş. Apele care scaldă aceste plaje se adȃncesc treptat, sunt foarte curate şi bogate ȋn viaţă marină.

Kefalonia -Foki Beach –

Kefalonia-Foki Beach –

Kefalonia– Foki Beach –

Kefalonia-Emblisi –

Kimilia şi Kalamaki sunt două plaje nu foarte populară şi, din această cauză, foarte liniştite, situate ȋn Nordul insulei. Accesul spre aceaste plajă se deschide din şoseaua de coastă care leagă Fiskardo de Assos şi necesită parcurgerea unei zone asfaltate, apoi a alteia off-road (pietriş şi pămȃnt), dar şi a unei porţiuni pe jos, prin pădure.

Kefalonia-Kimilia Beach –

Kefalonia– Kimilia Beach –

Kefalonia-Kalamaki Beach –

 1. Insula Ithaka

Situată la doar o jumătate de oră de mers cu vaporaşul din portul Sami, insula Itaka poate reprezenta o destinaţie de vacanţă propriu-zisă sau doar o mică escapadă de o zi, ȋntr-un peisaj mirific, suspendat parcă ȋn timp. Fiind recunoscută ca locul de naştere al legendarului personaj Odysseus (Ulise), Ithaka este binecuvȃntată cu peisaje excepţionale ce combină golfuri adȃnci şi creste semeţe ce coboară ȋn pante abrupte, pȃnă la mare.

Kefalonia

Kefalonia

Pentru a te bucura de peisajul excepţional al acestei micuţe insule, trebuie să beneficiezi de un mijloc de transport propriu (de preferat maşină, nu scuter) şi să străbaţi insula după pofta inimii. Vei găsi plaje frumoase şi organizate, dar şi altele sălbatice şi liniştite, golfuri retrase, tăiate ȋn stȃncă sau străjuite de păduri de chiparoşi şi pini. Una dintre cele mai frumoase plaje din insula Ithaka este Agios Ioannis Beach. Acoperită cu pietricele albe şi complet sălbatică, această plajă se află pe coasta Vestică, la ~ 9km Vest de Vathi (capital insulei), oferind o frumoasă panoramă către insula-mamă, Kefalonia.

Kefalonia

Acestea sunt plajele pe care le-am descoperit noi ȋn timpul celor 3 săptămȃni petrecute ȋn Kefalonia. Pe unele dintre ele am poposit doar cȃteva minute – cȃt să le fotografiem – pe altele mai multe ore, ȋn diferite zile. Dintre toate acestea, preferatele noastre sunt şi vor rămȃne mereu Petani, Vouti şi Myrthos – pentru culorile incredibile ale apei, ȋn special după zilele cu furtună, Antisamos şi Foki – pentru peisajul incredibil de frumos care le ȋnconjoară şi Avythos Beach – pentru cea mai caldă apă din insulă.

Dacă ai ales Kefalonia ca destinaţie pentru viitoarea ta vacanţă de vară, nu ȋţi irosi timpul petrecȃnd toate zilele pe plaja din faţa hotelului şi, mai mult decȃt atȃt, nu face baie ȋn piscina acestuia, cȃnd o mare de smarald te aşteaptă atȃt de aproape. Străbate insula de la Nord la Sud şi de la Est la Vest (cu maşina proprie sau ȋnchiriată) acordă atenţie fiecărei ȋntinderi de nisip, fiecărui golf ce ȋnchide ȋn el o mare de culori incredibile, lasă-te sedus de frumuseţea şi unicitatea plajelor kefaloniene şi lasă-te mȃngȃiat de apele calde şi curate care scaldă aceste plaje.

Doar aşa vei putea trăi cu adevărat magia insulei şi doar aşa vei ȋnţelege de ce această insulă devine din ce ȋn ce mai populară an de an. Bucură-te acum de Kefalonia, cȃt nu e prea tȃrziu!

Informaţii utile

 • Toate parcările din apropierea plajelor sunt gratuite iar, ȋn unele zone, maşinile se pot lăsa chiar şi pe marginea drumului (dacă acest lucru nu este interzis prin indicatoare);
 • Pe unele plaje folosirea umbrelelor şi a şezlongurilor este gratuită ȋn perioada mai-iulie, cu obligaţia unui consum la terasele şi barurile din zonă. Ȋn luna august, tarifele pentru ȋnchirieri umbrele şi şezlonguri sunt cuprinse ȋntre 8 şi 15 euro/ zi/ set. Pe plaja Myrtos, umbrele şi şezlongurile se amenajează doar ȋn luna august, ȋn restul sezonului plaja fiind liberă, ȋn totalitate;
 • Insula Kefalonia este vizitată, ȋn perioada mai-iulie, de o mulţime de broaşte ţestoase caretta-caretta (Loggerhead Turtles) care vin aici pentru a depune ouăle. Din acest motiv, pe majoritatea plajelor, există zone ȋngrădite şi semnalizate care adăpostesc cuiburile pline de ouă şi care trebuie lăsate nederanjate pȃnă la eclozare;

Kefalonia

 • Ȋn unele zone – golfuri şi ȋntinderi de nisip – ascunse privirilor indiscrete, se practică nudismul.
Please follow and like us:
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply


error

Enjoy this blog? Please spread the word :)