Gardens by the Bay Singapore (vacanṭă februarie 2015)

Gardens by the Bay Singapore

Iubesc florile sub toate formele ṣi îmi place să le admir oriunde am ocazia, în orice ṭară, în diferite medii climatice ṣi în diferite anotimpuri – în grădini ṣi parcuri publice, în spaṭii amenajate de către persoane private, în mijlocul naturii sălbatice sau în grădina mea de acasă. Grădinile Botanice ṣi parcurile sunt principalele obiective turistice pe care încerc să le vizitez în toate oraṣele în care ajung în vacanṭe sau doar popasuri de câteva ore ṣi iubesc în special acele grădini luxuriante care sunt asociate cu o climă tropicală.

După ce am vizitat câteva dintre cele mai frumoase astfel de grădini din lume – Grădina Botanică din Singapore, Grădina Botanică Kew din Londra, Grădina Keukenhof de lângă Amsterdam, Grădina de Orhidee din Kuala Lumpur – pot aṣeza pe locul întâi în acest top superba grădină Gardens by the Bay din Singapore.

Această grădină este o adevărată bijuterie, o ‘operă de artă vie’ ce funcṭionează ca o uzină ṣi se autoguvernează cu ajutorul unor programe inovative de conservare, protecṭie ṣi susṭinere – la realizarea căreia au contribuit cei mai de seamă designeri peisagiṣti, dar ṣi cercetători în domeniul energiilor alternative.

De la inaugurarea oficială – care a avut loc în vara lui 2012 – Gardens by the Bay este una dintre cele mai vizitate obiective turistice singaporeze, atrăgând ca un magnet pe iubitorii de frumos de la primele ore ale dimineṭii până târziu în noapte.

  • Grădina exterioară

Grădina exterioară găzduieṣte plante tradiṭionale specifice grupurilor entice singaporeze (Heritage Gardens) punând accent pe importanṭa acestora în moṣtenirea colonială a ṭării. Aici se mai pot admira  pomi fructiferi ṣi o gamă diversificată de palmieri. Accesul în grădinile exterioare este permis gratuit, între orele 5 dimineaṭa ṣi 2 dimineaṭa.

Entering the Gardens by the Bay Singapore

IF

Gardens by the Bay Singapore Dragonfly Lake

IF

IF

IF

Gardens by the Bay Singapore Java Apple

Gardens by the Bay Singapore Bread Tree

  • Flower Dome

Domul Florilor’ este o seră uriaṣă ce adăposteṣte plante aparṭinând celor cinci continente, aṣezate în nouă grădini diferite.

Gardens by the Bay Singapore Flower Dome and Cloud Forest

IF

Inside Flower Dome Gardens by the Bay Singapore

Fiecare Grădină este evidenṭiată prin câteva plante specifice ṣi permanente, dintre care cele mai populare sunt Grădina de Baobabi, Grădina mediteraneană, Grădina de cactuṣi ṣi plante suculente ṣi Grădina de măslini.

Flower Dome - Bottle Tree - Gardens by the Bay Singapore

IF

Flower Dome Gardens by the Bay Singapore suculent plants and cactus (1)

Flower Dome Gardens by the Bay Singapore suculent plants and cactus (2)

Flower Dome Gardens by the Bay Singapore suculent plants and cactus (3)

Flower Dome Gardens by the Bay Singapore suculent plants and cactus (4)

Gardens by the Bay Singapore Flower Dome Baobab Tree

Sera găzduieṣte ṣi expoziṭii temporare ce se schimbă la interval de câteva luni, în funcṭie de sezon ṣi ṭinând cont de anumite sărbători.

În momentul vizitei noastre, tema florală a expoziṭiei temporare era dedicată marii sărbători ce se apropia – Anul Nou Chinezesc – ṣi purta numele de ‘Asian Tales’.  Din acest motiv, design-ul central a grădinii era inspirit din tradiṭiile chinezeṣti, având ca elemente principale semnele zodiacale, cu accent pe imaginea caprei ce anunṭa anul nou. Majoritatea aranjamentelor florale aveau ca floare de bază dalia, considerată un simbol al prosperităṭii ṣi mai multe statui florale reprezentând animalul simbol al noului an erau răspândite prin grădină, atrăgând un număr mare de admiratori.

Flower Dome Gardens by the Bay Singapore - Chinese Nea Year Exhibition (1)

Flower Dome Gardens by the Bay Singapore - Chinese Nea Year Exhibition (2)

Flower Dome Gardens by the Bay Singapore - Chinese Nea Year Exhibition (3)

Flower Dome Gardens by the Bay Singapore - Chinese Nea Year Exhibition (4)

Flower Dome Gardens by the Bay Singapore - Chinese Nea Year Exhibition (5)

Flower Dome Gardens by the Bay Singapore - Chinese Nea Year Exhibition (6)

IF

Flower Dome Gardens by the Bay Singapore - Chinese Nea Year Exhibition (8)

Flower Dome Gardens by the Bay Singapore - Orchids

Dahlia the flower of the Chinese New Year (1)

Dahlia the flower of the Chinese New Year (2)

Dahlia the flower of the Chinese New Year (3)

Dahlia the flower of the Chinese New Year (4)

Dahlia the flower of the Chinese New Year (5)

Dahlia the flower of the Chinese New Year (6)

  • Cloud Forest

Această seră este o construcṭie gigantică ce adăposteṣte una dintre cele mai înalte cascade construite de mâna omului (35 de metri înălṭime) în jurul căreia este recreată o adevărată pădure tropicală. Căderea de apă te va uimi, într-adevăr, privită de la nivelul solului, dar vei fi ṣi mai plăcut surprins de imaginea de ansamblu ce ṭi se va deschide în faṭa ochilor de îndată ce începi urcuṣul către partea superioară a construcṭiei, păṣind pe podul suspendat. Vei avea posibilitatea să păṣeṣti în interiorul acestei păduri, să admiri de aproape o gamă diversificată de flori, migulos ṣi ingenious aṣezate în iazuri ṣi ghivece uriaṣe, pe pereṭi verticali sau strategic amplasate de-a lungul pasajului suspendat.

IF

Waterfall inside The Cloud Forest Conservatory Gardens by the Bay Singapore

IF

Cloud Forest Gardens by the Bay Singapore (3)

IF

Pond inside Cloud Forest Gardens by the Bay Singapore. (2)

IF

IF

IF

IF

IF

Cloud Forest Gardens by the Bay Singapore (2)

Cloud Forest Gardens by the Bay Singapore (1)

Pitcher Plants -Cloud Forest Gardens by the Bay Singapore

IF

Orchids inside Cloud Forest Gardens by the Bay Singapore.

IMG_5234

  • Skyway ṣi Super Trees

Super Trees -‘Pomii uriaṣi’- sunt, de fapt, superbe grădini verticale, aṣezate pe suporṭi metalici ce au forma unor pomi cu coroanele deschise spre cer. Priviṭi de la nivelul solului aceṣti uriaṣi copaci sunt deosebit de impresionanṭi, dar este nevoie de o oarecare distanṭă pentri a-i cuprinde cu privirea în întregime. Cel mai bun punct de observaṭie îl reprezintă Dragonfly Bridge – situate în faṭa hotelului Marina Bay, chiar la staṭia de Metrou Bayfront.

IF

IF

IF

IF

IF

De aici, se poate admira întreaga grădină în toată măreṭia ei ṣi tot de aici se poate asista la superbele jocuri de lumini care au loc în fiecare seară la orele 19.45 ṣi 20.45.

IF

Super Tree light show Gardens by the Bay Singapore (3)

Super Tree light show Gardens by the Bay Singapore (2)

Super Tree light show Gardens by the Bay Singapore (1)

‘Tulpinile’ acestori ‘copacii uriaṣi’ sunt îmbrăcaṭi în plante căṭărătoare veṣnic verzi ṣi cinci dintre ei sunt legaṭi printr-un pod metalic (OCBC Skyway) suspendat 22 de metri deasupra solului ce poate fi traversat dintr-o parte în alta în schimbul unei mici taxe (5$S).

IF

IF

IF

IF

Skyway oferă o panoramă deosebită asupra grădinii, dar nu este recomandat persoanelor cu probleme cardiace sau celor ce suferă de vertij.

Please follow and like us:
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply


error

Enjoy this blog? Please spread the word :)