Buşteni – cel mai luminat oraş de pe Valea Prahovei

           După ce am vizitat Viena îmbrăcată în straie de Sărbătoare (povestea aici), nu credeam să mă mai uimească ceva, în sensul bun al cuvȃntului şi, cel puţin, pentru o bună perioadă de timp. Dar, aseară am făcut o scurtă vizită pȃnă la vecinii noştri buşteneni şi am rămas plăcut impresionată de parcul din faţa Primăriei, împodobit cu mii şi mii de beculeţe aşezate în diferite forme, care de care mai atrăgătoare.

          În ultimii ani, frumoasa clădire a Primăriei şi elegantul Cămin Cultural din apropiere au atras privirile trecătorilor şi au declanşat bliţurile aparatelor foto datorită luminiţelor multicolore răspȃndite pe toate laturile. Anul acesta, s-a dorit, probabil, doborȃrea tuturor recordurilor şi, la sfȃrşitul lunii noiembrie, cȃnd s-a inaugura
t parcul luminat, atȃt turiştii prezenţi la eveniment, cȃt şi locuitorii oraşului, au declarat că nu au mai văzut niciodată ceva mai frumos.
          Trebuie să recunosc că nici noi nu am văzut foarte multe oraşe împodobite cu beculeţe în această perioadă (ca să putem compara), dar oraşul Buşteni de anul acesta ne place foarte mult şi ne-am dori să-l facem cunoscut ţării întregi.
          Dacă vă aflaţi, cumva, pe Valea Prahovei în această perioadă sau doar dacă sunteţi în trecere prin zonă, nu ezitaţi să faceţi o plimbare prin parcul Primăriei şi să vă fotografiaţi alături de Moşi Crăciuni, pinguini, îngeraşi, brazi uriaşi, reni şi oameni de zăpadă – toţi coloraţi şi sclipitori.

 

ingeras

pinguin luminos

Candles

 

Mos Craciun

 

Mos Craciun luminos

 

lights

Busteni Parcul Primariei

Saniuta trasa de reni

 

Ingeras

 

Parcul Primariei Busteni

 

Luminite

 

rsz_img_9201

 

rsz_img_9205

 

Brad impodobit

 

          Bucuraţi-vă şi simţiţi-vă copii pentru cȃteva minute măcar şi amintiţi-vă de copilărie, de acele zile friguroase de iarnă în care aşteptam cu nerăbdare să se deschidă ‘Orăşelul Copiilor’ ca să ne putem fotografia în trăsura trasă de reni a lui Moş Crăciun, să mȃncăm vată de zahăr şi să ne învȃrtim ore în şir în ‘balerină’. Pentru copiii ce eram atunci, locul acela era aproape singura distracţie ce ne era permisă în vacanţa de iarnă şi la care visam un an întreg. Pentru adulţii de acum, ‘orăşelul copiilor’ este doar amintirea fericită a iernilor copilăriei noastre, care ne mai face să zȃmbim din cȃnd în cȃnd, mai ales atunci cȃnd, în jurul nostru, vedem copiii de acum bucurȃndu-se la vederea unui Moş Crăciun, călare pe un ren uriaş.

 

Mos Craciun calare pe ren

 

În parcul Primăriei din Buşteni ne putem simţi copii cu toţii,

 indiferent de vȃrstă.

Sărbători fericite, copii!!!

La multi ani!

 Galerie foto:

Please follow and like us:
You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Buşteni – cel mai luminat oraş de pe Valea Prahovei”

  1. Mioara Danilovici says:

    Felicitari,Oana,pentru articol si minunatele fotografii postate.Totul este deosebit de frumos.Este imposibil sa nu simti bucurie si entuziasm vazand atatea luminite stralucitoare si personaje de poveste!!! Nu numai orasul Busteni,ci multe alte orase ale Romaniei,anul acesta,au fost impodobite excelent! Galatiul este o splendoare!!!

  2. Anonymous says:

    frumoasa reclama pentru Busteni–frumoase poze-excelent–costica anonimul

Leave a Reply


error

Enjoy this blog? Please spread the word :)