Belaggio, pe malul lacului Como (iulie 2010)

Despre Belaggio ştiam mai multe şi am ştiut, mai ales, că nu trebuie să ne cazăm acolo. Preţurile sunt destul de piperate, dar şi oferta de cazare este pe măsură, majoritatea spaţiilor de cazare fiind reprezentate de hoteluri de 4 şi 5 stele. Nu cred că am fi găsit pe acolo un camping, dar nici nu ne propusesem aşa ceva.

Oraşul este renumit printre vip-urile autohtone şi nu numai, era renumit şi în secolul al XIX-lea printre compozitorii şi scriitorii care veneau aici pentru a-şi găsi inspiraţia. Aşa a făcut compozitoul maghiar Franz Liszt care s-a îndrăgostit iremediabil de Belaggio şi s-a retras aici la o vilă, împreună cu familia sa. Oraşul se mândreşte şi azi cu aceste personalităţi marcante ale culturii universale care au ales în anumite perioade din viaţa lor să locuiască pe aceste meleaguri.
Belaggio

Belaggio este un oraş medieval foarte frumos şi romantic, cu străduţe înguste pietruite pline de magazinaşe, restaurante şi cafenele. Este minunat să te pierzi câteva ore pe aceste străduţe, admirând casele impunătoare cu mai multe nivele, balcoanele pline de flori, vitrinele magazinelor de sticlărie sau pielărie şi să te gândeşti pentru câteva clipe că există oameni bogaţi care îşi permit să locuiască în ele pe tot parcursul anului.
La plimbare prin Belaggio

 

Belaggio, magazin de sticlarie
Noi ne bucurăm că am avut norocul să ajungem să le admirăm chiar şi pentru câteva ore. După ce ai văzut tot ce crezi că merită văzut în interiorul oraşului, cobori încet pe una dintre străduţe. Nu trebuie să ai o hartă în mână pentru că trebuie doar să cobori. Şi, dacă cobori, ajungi, cu siguranţă la apă. Toate aceste străduţe coboară pe malul lacului şi îţi descoperă privirii toată splendoarea Alpilor, în culorile lor vii, de verde crud, presărat din loc în loc cu alb şi gri. Doar cerul este mai sus şi mai albastru.
Leandrii pe malul Lacului Como, Belaggio

Belaggio este, aşa cum îi este şi renumele, “perla lacului Como” şi noi am făcut cunoştinţă cu ea.

Galerie foto:

Please follow and like us:
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply


error

Enjoy this blog? Please spread the word :)