Vacanṭă la Bodrum (iulie-august 2015)

Vacanṭa noastră în Turcia s-a încheiat în urmă cu mai mult de o lună ṣi situaṭia de instabilitate din zonă se agravează pe zi ce trece.  Mii ṣi mii de refugiaṭi au luat cu asalt multe oraṣe europene, dar ṣi zona Bodrum-ului  ṣi a insulelor greceṣti din apropiere.

În timpul unei vizite pe care am făcut-o în insula Kos – cu câteva zile înainte de sfârṣitul vacanṭei – am văzut cu ochii noṣtri sute de imigranṭi în centrul insulei Kos – aṣteptând să fie luaṭi în primire ṣi intervievaṭi de către autorităṭile locale în vederea obṭinerii statutului de refugiat – ṣi mai multe bărci (plute) abandonate pe plajele din apropierea portului. Majoritatea dintre ele aduseseră la mal familii cu copii, tineri ṣi vârstnici – oameni disperaṭi care ṣi-au lăsat în urmă totul ṣi au fugit din calea războiului cu un singur ṭel, acela de a supravieṭui. Am aflat apoi că unele bărci au ajuns la mal doar simple epave, în timp ce oamenii din ele ṣi-au pierdut viaṭa în valuri ṣi corpurile lor au fost scoase la mal, pe plaje îndepărtate.

IF

IF

IF

Este trist ṣi nedrept ceea ce se întâmplă acum în Siria – dar ṣi în alte ṭări din lumea aceasta. Este trist când neînṭelegerile la nivel înalt afectează – ca întotdeauna – pe oamenii simpli ṣi lipsiṭi de apărare. Este ṣi mai trist atunci când constaṭi că, deṣi îṭi pasă, nu poṭi schimba nimic.

Ne doream de mult să vizităm coasta vestică a Turciei, dar am amânat mereu această vacanṭă din diverse motive. Vara aceasta am reuṣit să ne îndeplinim visul ṣi abia aṣteptam să vă împărtăṣim din experienṭa noastră ṣi să vă prezentăm frumosul oraṣ Bodrum. Din păcate, la televizor au fost difuzate de curând imaginile  mult prea triste din zonă ṣi povestea vacanṭei noastre nu îṣi are locul în acest context. Aṣteptăm vremuri senine ṣi mai vesele. Până atunci, nu ne rămâne decât să sperăm că războiul în zonă se va încheia ṣi oamenii se vor putea bucura în voie de frumuseṭile cu care natura i-a înzestrat.

Please follow and like us:
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

One Response to “Vacanṭă la Bodrum (iulie-august 2015)”

  1. Mioara says:

    Trista situatie,dar speranta oamenilor spre,,mai bine,,si frumusetea naturala a locurilor raman!Credinta ne apartine.Asteptam imaginile deosebit de frumoase din Bodrum.

Leave a Reply


error

Enjoy this blog? Please spread the word :)