Vacanţă de relaxare la Băile Felix- martie 2013

          Trebuie să recunosc că visam de mult timp la o vacanţă de relaxare şi desfătare într-o staţiune termală, unde să mă bălăcesc în apă caldă şi să mă las mângâiată de mii de bule zbuciumate. Am văzut mai multe documentare cu astfel de staţiuni de lux din Austria şi tare mi-ar fi plăcut să petrec măcar o săptămână într-un hotel de lux dotat cu piscine şi saune cu apă termală, la poalele munţilor plini de zăpadă. Trebuie să fie extraordinar să te laşi tratat regeşte pentru câteva zile şi să te bucuri în voie de confortul de lux care este rezervat oamenilor bogaţi.

          Pentru că, într-adevăr, o astfel de vacanţă este accesibilă oamenilor bogaţi care nu se sfiesc să plătească 1500-2000 de euro pentru o săptămână de lux ( preţul include cazare la un hotel de 4 stele, demipensiune şi acces la toate facilităţile pentru 2 persoane). Când mă gândesc că există oameni care plătesc 1000 de euro pentru o noapte în cel mai luxos hotel din lume – Burjal Arab din Dubai –probabil că 1500-2000 de euro pentru o săptămână la spa în Austria este un adevărat fleac. Pentru oameni normali ca noi, un astfel de răsfăţ este o utopie  … la care nu încetăm să visăm şi să sperăm. Recunosc că, dacă ar trebui să aleg între o săptămână de lux la un hotel de 4-5 stele în regiunea Styria din Austria şi 5 săptămâni de confort redus în Tailanda, aş opta pentru a doua variantă. Dar, măcar o dată în viaţă, merităm şi noi să fim răsfăţati şi trataţi regeşte, mai ales dacă ne gândim că viaţa este scurtă şi trebuie trăită la maxim, că nu ştim niciodată ce ne aduce ziua de mâine sau alte asemenea scuze preferate de cei care vor să se justifice azi pentru nebuniile făcute ieri. 

          După ce am văzut care sunt preţurile pentru astfel de nebunii pe pământ austriac, am căutat câteva oferte şi la vecinii noştri unguri şi, până la urmă, m-am hotărât să amân puţin … cu câţiva ani adică … o astfel de destinaţie de vacanţă, în condiţiile în care am realizat că 1500 de euro pot avea o întrebuinţare mai bună pentru noi în viitorul apropiat. 1500 de euro pot însemna pentru noi câteva city-break-uri în unele din multele oraşe europene pe care nu am avut onoarea să le vizităm până acum. Zis şi făcut. Biletele de avion au fost luate, camerele la hoteluri rezervate şi nu ne rămâne acum decât să numărăm zilele care ne mai despart de vacanţa noastră europeană … despre care voi povesti, cu siguranţă, la întoarcere.

          Ȋntre timp, ne-am relaxat şi odihnit într-o binevenită vacanţă la Stâna de Vale (povestea aici) pe care am primit-o în dar de la prietenii noştri de la Ghiduri Turistice.
          Ȋn timpul acestei vacanţe, după ce am vizitat puţin împrejurimile, inclusiv oraşul Oradea şi staţiunea Băile Felix, ne-a încolţit în minte o idee extraordinară. Dacă tot am ajuns până aici, de ce nu? Chiar aşa. De ce nu? Măcar o dată în viaţă merităm şi noi … chiar dacă nu o vacanţă de o săptămână … trei zile nu ajung? Decât deloc? Nu am stat prea mult pe gânduri deoarece ne-am dat seama că nu este bine să gândeşti prea mult … cele mai frumoase vacanţe ale noastre au venit pe loc, fără prea multe pregătiri în avans. Ȋn aceste condiţii, exista riscul să renunţăm, dacă ne-am fi gândit prea mult la consecinţele materiale. Aşa că, după foarte puţine deliberări am decis şi am făcut o rezervare pentru trei nopţi la un luxos hotel de 4 stele din Băile Felix pe care l-am vizitat în prealabil şi care ne-a încântat peste măsură.
          Aşezat puţin înainte de semnul de intrare în staţiune (mergând spre Oradea), Hotelul President dispune de ~ 200 de locuri de cazare, împărţite în apartamente şi camere duble. Aripa nouă a fost inaugurată în 2011 şi cuprinde dotări de top, aici am avut şi noi camera, cu vedere spre pădurea din spate. Hotelul dispune de 2 piscine cu apă termală – una exterioară şi una interioară, deschisă până la miezul nopţii – saună turcească, saună uscată, jacuzzi, două restaurante, bar, terasă, terenuri de tenis, centru de sănătate ultramodern, sală de conferinţe, parcare păzită. 

Hotel President Baile Felix

 

Izvorul cu apa termala, Hotel President Baile Felix


          Nu prea am poposit noi prin hoteluri de lux în vacanţele noastre şi ultima experienţă de acest gen nu fusese una fericită – o noapte la hotelul Iaki din Mamaia nu s-a ridicat nici pe departe la standardele de calitate necesare preţului exorbitant de 380 de lei pentru o noapte de februarie şi ne-a lăsat un gust amar. De aceea, am fost foarte fericiţi să constatăm că Hotelul President ştie să-şi respecte clienţii şi să-i facă să se simtă speciali pentru doar 65 de euro/seară (mic dejun inclus). Am aflat apoi că am fi putut beneficia de o ofertă mai bună dacă am fi rezervat din timp un pachet complet (cazare, masă şi tratamente pentru o săptămână).

          Din păcate (sau din fericire), vremea de afară nu ne-a permis să ne plimbăm deloc prin împrejurimi şi să admirăm frumoasa staţiune Băile Felix, aşa că am profitat din plin de cele trei zile şi trei nopţi, bălăcindu-ne în voie în apa fierbinte (38 de grade) din piscina interioară. Doar de două ori am reuşit să vizităm şi piscina exterioară pentru că soarele a fost foarte zgârcit cu noi şi nu prea a vrut să se arate. Chiar şi pe ploaie erau oameni în piscina de afară, dar nouă nu ni s-a părut interesantă o astfel de experienţă şi am preferat să stăm la căldurică, în interior.
IF

 

IF

 

          Piscina din interior nu era foarte mare, dar suficient de adâncă pentru a înota şi sări (chiar dacă nu era permis 😀 ), apa avea o temperatură de ~38 de grade şi era apă termală, cu conţinut scăzut de săruri şi puţin radioactivă. Pentru că vacanţa noastră a fost în timpul săptămânii, hotelul nu era foarte aglomerat şi ne-am putut bucura de foarte multe ore de bălăceală în perfectă singurătate.

 

IF

 

IF

 

         Vizavi de hotel, s-a deschis doar cu câteva luni în urmă un foarte frumos şi spaţios Aqua Park. Aparţinând tot de Hotelul President, Aqua Park President este o oază de relaxare şi distracţie pentru toate vârstele. Deschis pe toată perioada anului, în fiecare zi, între orele 9-23, centrul dispune de:
– 13 piscine interioare şi 3 exterioare;


IF

 

IF

 

IF
IF

 

– zonă de agrement pentru copii;


IF

 

– saună turcească, saună sărată, saună finlandeză


IF

 

IF

– 2 tobogane;


IF

 

IF

 

IF

  

– bazin cu valuri;


IF

 

– grotă mediteraneană;
– restaurant şi bar;
–  zonă de biliard, tenis de masă, biliard, darts.
          Preţurile pentru adulţi sunt cuprinse între 30 de lei / 3 ore  şi 35 de lei/ o zi, iar pentru copii între 15 şi 20 de lei. Există mai multe tipuri de abonamente, pentru sala de jocuri preţurile sunt cuprinse între 6 lei /ora darts şi 30 de lei/ ora bowling, iar clienţii hotelului beneficiază de o reducere de 25%.
          Ȋn vacanţa noastră la hotelul President, am fost de două ori la Aqua Park. Ȋn prima zi, a fost foarte aglomerat pentru că era duminică şi nu ne-am putut bucura în voie de toate facilităţile. Noi eram pentru prima oară acolo şi ne-a trebuit ceva timp până ne-am familiarizat cu toate locurile şi atracţiile. A doua oară am fost mai norocoşi. Am putut să încercăm absolut toate facilităţile centrului, mai puţin spaţiul de joacă pentru copii J , am învăţat orele exacte de pornire şi oprire ale tuturor bulelor şi duşurilor pentru masaje şi am reuşit să stăm câteva minunte în toate cele trei saune existente. Până la final, ne-am declarat fani înrăiţi ai saunei turceşti – hamam – şi am realizat că nu ne încântă deloc ideea unei saune finlandeze la 70-90 de grade şi apoi frecarea corpului cu zăpadă … aşa cum cere tradiţia nordică. Probabil că ne-ar fi plăcut şi nouă aşa ceva dacă am fi fost obişnuiţi de mici cu astfel de tratamente pentru călirea organismului. Dar, mamele noastre ne înfofoleau iarna cu două căciuli şi trei pulovere, în loc să ne dea să mâncăm gheaţă şi să ne lase afară cu capul descoperit (aşa cum am văzut că procedează mămicile cu copiii mici din Suedia, Norvegia sau Finlanda).
          Dacă am fi avut lângă noi acest minunat loc de relaxare, ne-am fi refugiat în el atât în zilele foarte călduroase de vară, cât şi în cele foarte friguroase de iarnă, dar, din păcate, prea  multe sute de km ne despart de Băile Felix. La doar 40 de km de Azuga, în Braşov, se găseşte un alt Aqua Park pe care l-am vizitat deja de 3 ori şi care ne-a plăcut mult. Este mai mare şi puţin mai scump decat cel din Băile Felix,  dar, pe lângă piscine, tobogane, şi saune dispune şi de un bazin olimpic pentru înot (cu apă rece) şi de trei trambuline pentru sărituri. Şi pe acesta îl recomadăm cu căldură, doar că trebuie să facem o atenţionare. Evitaţi să mergeţi acolo lunea pentru că este ziua în care se schimbă apa în bazine şi se face curăţenie, parcul fiind închis până la ora 14. Nu întotdeauna curăţenia se termină la această oră, aşa că poţi avea surpriza să te găseşti în bazin alături de scafandrii şi roboţeii care fac curăţenie, sau să găseşti unele piscine închise, sau unele saune în revizie. Noi aşa am păţit la una dintre vizite şi nu am fost foarte multumiţi. Noroc că ne-am amintit de reclama de la tv cu ‘cetăţenii europeni care au drepturi’ şi ne-am cerut banii înapoi JJJ
         Comparând cele două parcuri acvatice, ne declarăm fani ai celui din Băile Felix din mai multe motive, dintre care cel mai important este acela că în Băile Felix absolut toate piscinele funcţionează cu apă termală. Ȋn Braşov apa este normală şi încălzită, dar tratată cu mult clor, ceea ce nu este foarte plăcut, atât pentru piele şi ochi, cât şi pentru costumele de baie.
         Vacanţa noastră la Băile Felix nu a însemnat decât baie, baie şi iar baie. Sperăm să ne mai întoarcem acolo pentru încă o experienţă acvatică şi termală, dar şi pentru a vizita împrejurimile şi, mai ales, lacul cu nuferi din staţiune care acum era  în stare de hibernare, ca de altfel întreaga natură.
IF

 

IF

 

Galerie foto:

Please follow and like us:
You can leave a response, or trackback from your own site.

10 Responses to “Vacanţă de relaxare la Băile Felix- martie 2013”

 1. Anonymous says:

  Minunat Oana! Vrem si noi!

  • Mioara Danilovici says:

   Am recitit cu placere despre minivacanta voastra din martie 2013 la Baile Felix.Astept cu nerabdare noul articol despre actuala relaxare,de data aceasta,de 8 zile cu material ilustrativ complet!!!

 2. Anonymous says:

  Foarte frumos prezentat totul!Atractiva statiune de relaxare.Mi-ar placea acolo…la balaceala!!!Pana atunci…ma consolez cu…baia mea!

 3. Mihai Sirb says:

  Suntem foarte încântați de articolul publicat de dumneavoastră. Drept urmare în numele Hotelului President vă oferim drept premiu o intrare pentru două persoane (full day) la Aqua Park. Acest premiu puteți să-l folosiți pentru cititorii blogului d-voastră. D-voastră alegeți varianta cum să valorificați acest premiu. Multumim

 4. Oanachris says:

  Va multumesc pentru aprecieri si pentru premiu. Daca am fi fost mai aproape, am fi venit chiar maine pentru putina relaxare la President Aqua Park, binevenita dupa o zi de ski la Cota 2000 in Sinaia.
  Dar sunt sigura ca o cititoare a blogului meu, Florentina Tcaciuc si baiatul ei, Stefan, din Oradea, vor fi foarte incantati sa va viziteze profitand de oferta dumneavoastra. Noi ne vom intoarce cu siguranta cand drumurile ne vor purta in vestul tarii.

 5. Mihai Sirb says:

  Cum pot sa intru in legătura cu Florentina Tcaciuc?. Mulțumesc

 6. Oanachris says:

  Florentina Tcaciuc este o cititoare a blogului meu si este din Oradea. Eu pot pune un anunt pe pagina de facebook a blogului -https://www.facebook.com/calatoriprinlume – sau il puteti pune dumneavoastra. Ea o sa-l vada si o sa raspunda imediat, cel mai tarziu maine. va multumesc.

 7. Mihai Sirb says:

  Aqua Parc President Baile Felix

  D-na Florentina Tcaciuc este catigatoarea unei invitatii pentru doua persoane(full day) la ,https://www.facebook.com/AquaPresident. Oferita de blogul http://oanachris-calatoriprinlume.blogspot.ro/Nr,tele,0742942191.Mihai Sirb. Felicitari…
  Pagină: 939 apreciază asta

 8. cadouri says:

  Exceptional posting. I used to be checking out regularly this website that i’m pleased! Incredibly valuable info especially the final portion 🙂 My partner and i keep like data a good deal. I had been in search of this kind of info for a long time. Thank you so much and also good luck.

Leave a Reply


error

Enjoy this blog? Please spread the word :)