Tratament şi relaxare la Hotel & Aqua Park President din Băile Felix

          În călătoriile noastre prin lume nu ţinem niciodată cont de stelele de confort ale spaţiului de cazare care urmează să ne găzduiască. În vacanţele de relaxare pe mal de mare căutăm hoteluri (camping-uri) cȃt mai aproape de plajă, iar în city break-uri ţinem neapărat ca spaţiul de cazare să se afle în vecinătatea unei staţii de metrou care să ne ducă la principalele obiective turistice.

          Drept urmare, întotdeauna atunci cȃnd facem o rezervare pe www.booking.com primul criteriu pe care îl luăm în considerare în alegerea cazării îl reprezintă preţul camerei pentru că preferăm să avem o vacanţă de două săptămȃni la un hotel mai modest, decȃt o vacanţă de cȃteva zile la un hotel de lux (pentru care am plăti, poate, chiar mai mult). Dacă hotelul se află lȃngă o staţie de metrou, restul facilităţilor oferite nu mai au o aşa de mare importanţă, luȃnd în considerare faptul că un spaţiu de cazare de minimum 2 stele ne oferă cam tot ceea ce avem nevoie pentru a ne simţi bine. De aceea, preţul mediu plătit de noi pentru o noapte de cazare se ridică la ~30 de euro pentru o cameră – vizibil mai mult în Europa (40-50 euro/noapte) şi mai scăzut în Asia (20-25 euro/noapte).

          Cȃteodată, simţim nevoia unei vacanţe mai deosebite, în care să fim trataţi ‘regeşte’, sau măcar la standarde înalte (de patru stele), o vacanţă în care să ne relaxăm, să uităm de toate problemele şi să-i lăsăm pe alţii să aibă grijă de noi. Să uităm pentru un timp de grija pregătirilor din bucătărie, să nu mai spălăm vase, să nu mai facem curat în casă, ci să ne împărţim ziua între şedinţe de masaj şi tratamente de îngrijire corporală, bălăceli repetate în piscine cu apă termală, reprize de saună şi jacuzzi, pauze de somn şi mese copioase. O astfel de vacanţă este binevenită după mai multe luni de muncă şi este ca o renaştere. Ne dă energia de care avem nevoie pentru a o lua de la capăt, ne încarcă bateriile pentru alte cȃteva luni de muncă, timp în care nu ne rămȃne decȃt să visăm la ceea ce am trăit şi să ne dorim cu ardoare să ne reîntoarcem.

          Este adevărat că vacanţele trebuie să-ţi aducă mereu ceva nou, să-ţi facă cunoştinţă cu oraşe necunoscute, cu ţări nemaivăzute, să-ţi scoată în cale oameni noi cu care să legi prietenii, să-ţi îmbogăţească cultura generală, să-ţi bucure sufletul şi inima. Dar, toate acestea mai înseamnă şi altceva – oboseală. Trebuie să recunoaşteţi cu toţii că, după cȃteva zile de vacanţă, vă întoarceţi acasă, de cele mai multe ori, mai obosiţi decȃt înainte de a pleca. Bineînţeles că este un alt tip de oboseală, mai plăcută decȃt cea care se acumulează după multe luni de muncă, dar tot oboseală se numeşte. O simţiţi mai mult în picioare – de la mult mers pe jos, alergȃnd de la un obiectiv turistic la altul, dar şi în spate – de la rucksack-ul care este nelipsit călătorilor, fie că duce cu el gustări şi bături răcoritoare, sau camere foto şi accesorii. Dacă astfel de vacanţe sunt adevărate binecuvȃntări pentru suflet, trebuie să vă gȃndiţi, din cȃnd în cȃnd, şi la corpul vostru şi la toate elementele lui componente. Trebuie să aveţi grijă de el şi să-l trataţi cu respect, să-l răsfăţaţi din cȃnd în cȃnd, pentru că un corp sănătos vă poate ajuta să descoperiţi lumea şi să munciţi ‘ cu drag şi spor’ pentru a vă permite vacanţe călătoare în fiecare an. Şi unde vă puteţi relaxa şi îngriji mai bine corpul dacă nu într-un centru special amenajat pentru aşa ceva? Noi ştim răspunsul pentru că ne-am găsit oaza de linişte, răsfăţ şi relaxare. Se află chiar pe teritoriul ţării noastre şi se numeşte Hotel & Aqua Park President **** din Băile Felix. Este adevărat că acest complex hotelier se află la doar 20 de km depărtare de graniţa cu Ungaria şi, poate din acest motiv, influenţa vestică îşi face simţită prezenţa în tot ceea ce înseamnă dotări şi servicii, dar în rest, aerul care se respiră aici este 100% romȃnesc – ospitalitate, mȃncăruri tradiţionale şi voie bună.

          În luna martie a anului trecut, l-am descoperit din pură întȃmplare în timp ce ne aflam în vacanţă la Stȃna de Vale şi, din lipsă de atracţii turistice în zonă, am cutreierat toate împrejurimile, ajungȃnd chiar pȃnă la Oradea. Nu mai fusesem niciodată la Băile Felix şi doream de mult să încercăm apele termale despre care auzisem atȃtea cuvinte de laudă. Staţiunea nu ne-a impresionat prea mult, o altă dovadă că lucrurile în Romȃnia nu merg în direcţia bună şi foarte multe locuri şi atracţii turistice care, în urmă cu 30 de ani, erau foarte frumoase şi bine întreţinute au ajuns acum aproape în ruină. Din fericire, alături de giganticele şi sumbrele hoteluri care încă mai primesc oaspeţi în camerele mici şi umede, s-au construit în ultimii ani pensiuni micuţe, dar foarte cochete care mai înveselesc peisajul. Staţiunea se mai poate lăuda şi cu o frumoasă rezervaţie de nuferi dar, în luna martie, era în hibernare şi nu a reuşit să mai îmbunătăţească imaginea staţiunii. Poate că vara totul arată mult mai vesel şi mai atrăgător, dar noi nu am avut norocul să o cunoaştem în aceste împrejurări.

          Elegantul Complex President se află chiar la intrarea în staţiune (mergȃnd spre Oradea) şi este, după părerea  noastră, cel mai frumos complex hotelier din zonă şi unul dintre cele mai frumoase din ţară. În martie nu i-am acordat decȃt trei zile (povestea aici), dar ne-am făcut atunci o promisiune – să ne întoarcem pentru o vacanţă adevărată. Acest lucru a fost posibil abia în luna decembrie, cȃnd am simţit nevoia unei pauze de relaxare şi refacere după aproape şase luni de muncă, petrecute în mediu marin – umed şi cu variaţii mari de temperatură. Suntem încă tineri (şi cu siguranţă mult mai tineri decȃt vom fi peste zece ani), dar, chiar dacă nu vrem să recunoaştem, vȃrsta începe să-şi spună cuvȃntul şi marea pe care o iubim atȃt de mult ne creează, uşor-uşor, probleme. Bineînţeles că nu numai marea este principala vinovată, dar, combinată cu umezeală, vȃnt, curenţi şi diferenţe de temperatură, începe să ne afecteze corpul şi ne trezim, din cȃnd în cȃnd, cu dureri de spate, de încheieturi sau de genunchi. Odată cu înaintarea în vȃrstă, trebuie să-i acordăm mai multă atenţie corpului, să-l ascultăm atunci cȃnd încearcă să ne spună ceva şi, printr-o durere nouă, vrea să ne transmită un mesaj. El, care un an întreg ne poartă pe drumuri, la muncă şi în vacanţe, el care suportă cu tărie toate stresurile la care îl supunem, are, măcar o dată pe an, nevoie de îngrijire şi de răsfăţ. Aşa că, în luna decembrie, hotărȃţi să ne îngrijim sănătatea – care este din belşug, dar mai scȃrţăie, cȃteodată  – ne-am rezervat o vacanţă la Hotelul President din Băile Felix.

Hotel President Baile Felix

          Nu obişnuim să aducem elogii hotelurilor care ne-au găzduit de-a lungul timpului în vacanţele noastre. Pentru noi, ele sunt simple spaţii de cazare despre care mai scriem, cȃteodată, atunci cȃnd merită, cu adevărat – pentru a le mai recomanda şi altor călători. Dar, Hotelul President****din Băile Felix, a reprezentat pentru noi o vacanţă în adevăratul sens al cuvȃntului şi, în cele opt zile petrecute acolo, nu am simţit nevoia să vizităm şi alte locuri pentru a ne justifica în vreun fel vacanţa. Hotelul a reprezentat pentru noi vacanţa întreagă şi întreaga vacanţă s-a redus la un singur nume – Hotelul President****.

          Trebuie să recunoaştem că aşteptările noastre erau deja foarte mari, după experienţa din martie, dar, încă din primele clipe ale vacanţei am observat cȃteva schimbări care nu au putut decȃt să ne bucure.

        Pe lȃngă camerele existente în cele două aripi ale hotelului (86 duble şi 6 apartamente), în cele nouă luni care au trecut de la prima noastră vizită, Complexul President s-a înnoit cu cȃteva spaţii de cazare. Acestea se găsesc în clădirea  Aqua Park-ului şi oferă, pe lȃngă un confort excelent, şi avantajul accesului gratuit la toate bazinele şi saunele parcului acvatic. În plus, aceeaşi apă termală benefică, aceleaşi servii de calitate şi preţuri puţin mai mici, datorită clasificării de 3***. Toate camerele au dotări moderne şi unele au fost gȃndite special pentru familiile cu copii, beneficiind de spaţii generoase.

Aqua Park Hotel President Baile Felix

          Şi Aqua Park-ul ne-a întȃmpinat în haine noi. În curtea exterioară au apărut două bazine noi, un tobogan uriaş pentru amatorii de senzaţii tari şi alte două mai mici, zone de agrement şi relaxare tocmai potrivite pentru zilele însorite de vară şi nu numai.

Tobogan exterior Aqua Park President

          Piscina interioară a hotelului – în care noi am petrecut multe ore, atȃt dimineaţa sau la prȃnz, cȃt şi seara, pȃnă tȃrziu în noapte – şi-a schimbat şi ea un pic înfăţişarea şi s-a înnoit cu o saună cu inflaroşii (pe lȃngă cea turcească şi cea finlandeză existente).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAsauna cu inflarosii

OLYMPUS DIGITAL CAMERAsauna uscată

          Hotărȃţi să profităm la maximum de toate dotările şi amenajările interioare şi exterioare, dar şi de toate serviciile oferite de Hotelul President, ne-am petrecut toată vacanţa noastră doar în interiorul Complexului. Am început cu piscina interioară pe care o vizitam de mai multe ori pe zi, cȃteodată chiar şi la miezul nopţii.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

          Restul timpului ni l-am împărţit între saune, baza de tratament şi salonul de masaj.

Centrul de sanatate President

centrul de tratament

          Apoi, am vrut să încercăm şi facilităţile oferite de Aqua Park şi ne-am petrecut două zile bălăcindu-ne cȃte puţin în fiecare din  cele 13 bazine interioare şi cȃteva minute în fiecare din cele cinci saune. La final, ne-am declarat fani ai bazinului whirlpool care pare a fi preferatul tuturor, pentru că îţi pune în mişcare toţi muşchii din corp şi îţi face şi un masaj la tălpi pentru care picioarele tale îţi sunt foarte recunoscătoare.

Aqua Park President bazin Bora BoraBazin cu jacuzzi Bora Bora

Bazin cu vartej Aqua Park PresidentBazin cu vȃrtej

Bazinul cu masaj Aqua Park PresidentBazin cu masaj

Bazinul whirlpool Aqua Park PresidentBazin whirlpool

Bazin cu pietre Aqua Park President– Bazin cu pietre –

Aqua Park President– Piscina exterioară –

          Vacanţa noastră a fost, într-adevăr, o binecuvȃntare pentru trup, dar şi pentru suflet. Am avut timp să ne odihnim, să ne relaxăm şi să acordăm ore bune activităţilor noastre preferate – înotul şi cititul. În restaurantul hotelului, am avut parte şi de cȃteva surprize gastronomice care ne-au încȃntat peste masură şi care şi-au meritat pe deplin locul în arhiva noastră foto cu cele mai bune mȃncăruri pe care le-am mȃncat vreodată.

Ansamblu Presidential

Greek Salad

          Acum vacanţa a trecut şi nu ne-a rămas decȃt să privim pozele şi să visăm. Peste mai puţin de o lună vom porni din nou pe calea apelor, să străbatem mările şi oceanele, să ne lăsăm bătuţi de vȃnt şi legănaţi de valuri. Ne vom întoarce la Hotel & Aqua Park President ori de cȃte ori paşii ne vor purta prin Vestul ţării, în drum spre vacanţa de vară pe care o aşteptăm cu nerăbdare şi care ne va duce la întȃlnirea cu Marea Mediterană, ‘marea noastră iubire’. Pȃnă acum, foloseam mereu Vama Nădlac pentru a ieşi din ţară, dar am hotărȃt că ieşirea pe la Oradea este o alegere mult mai înţeleaptă, mai ales dacă se va asocia mereu cu cȃte două-trei zile de bălăceală în apele termale de la Hotel President. Sperăm să ne reîntoarcem şi într-o altă vacanţă adevărată, în mijlocul verii, să vedem şi să încercăm şi bazinele exterioare, toboganele, terenurile de tenis şi spaţiile de agrement care necesită temperaturi mai ridicate. Probabil că mulţi oameni găsesc interesante şi atractive aceste piscine exterioare cȃnd afară nu sunt decȃt cȃteva grade în termometru, dar noi suntem mari iubitori de căldură şi preferăm piscinele interioare iarna. Abia aşteptăm să le încercăm la vară.

          Pȃnă atunci vă recomandăm tuturor să aveţi grijă de voi şi să vă mai opriţi din alergatul zilnic, să vă oferiţi cȃteva minute (ore, zile) de relaxare şi răsfăţ şi să aveţi grijă de sănătatea voastră pentru că este cea mai importantă.

Cȃteva informaţii utile:

–   COMPLEXUL  PRESIDENT**** este situat în Băile Felix, pe drumul european E79 Deva-Oradea, cu 10 km înainte de a ajunge în Oradea (la altitudinea de 140m).

–  Complexul dispune de 92 de camere **** (împărţite în camere single, camere cu pat matrimonial, camere cu două paturi, apartamente) în clădirea principală şi de alte 19 camere*** complet noi (standard, matrimoniale şi apartamente) în clădirea Aqua Park.

–   Hotelul are trei piscine, dintre care una interioară destul de generoasă, saună turcească, saună uscată, saună cu inflaroşii, jacuzzi, solar, sală de fitness, bar, mini bowling şi bază de tratament.

–   Centrul de distracţii Aqua Park se află imediat lȃngă Hotel şi reprezintă punctul forte al complexului. Dispune de 13 bazine interioare, dintre care 7 dotate cu jacuzzi, 5 bazine exterioare, două tobogane interioare şi 3 exterioare, zona VIP, zona pentru copii, 5 saune, vȃrtej, grotă, salon de masaj.

Bazin pentru copii Aqua Park President

– bazin pentru copii –

Salon Mesaj Aqua Park President– Salon masaj Aqua Park –

– Dacă vreţi să aveţi parte de o distracţie pe cinste trebuie să încercaţi, măcar o dată Aqua Zumba – lecţii de dans în piscină – care se desfăşoară în fiecare week-end şi în perioada vacanţelor şi sunt coordonate de un instructor. Noi nu am avut norocul să le testăm, dar am văzut cȃteva filmuleţe şi par destul de amuzante şi antrenante.

–   Atȃt în cadrul hotelului, cȃt şi în Aqua Park, apa folosită în piscine este termală, puţin radioactivă, are ~ 37° şi o concentraţie redusă de săruri.

–   Complexul PRESIDENT**** dispune, de asemenea, de două restaurante -unul de 180 de locuri şi altul de 350 de locuri şi de o terasă rustică.

–  Centrul de Sănătate al complexului cuprinde cabinete dotate cu aparatură de ultimă generaţie şi este coordonat de personal medical specializat, oferind următoarele posibilităţi de tratament:  electroterapie (cu toate formele de curenţie de frecvenţă joasă şi medie, terapie laser, magnetoterapie, băi galvanice), kinetoterapie, hidroterapie, termoterapie (împachetări cu nămol sau cu parafină), masaj, terapii specifice antistress (băi cu plante, magnetoterapie, masaj). Tot în cadrul Centrului de Sănătate, activează şi un cabinet autorizat al Institutului Ana Aslan din Bucureşti unde se pot realiza tratamente anti-aging (durata 7-14 zile) sau tratamente de estetică facială (durata 5 zile).

– Tarifele diferă în funcţie de sezon şi de durata sejurului, fiind împărţite astfel:

– În clădirea Hotelului, în perioada de extrasezon (15 sept-25 dec şi 3 ianuarie-31 mai) tarifele sunt cuprinse între 35-40 euro/persoană/zi cu demipensiune sau pensiune completă în camerele superioare şi 31-34 euro în camerele standard pentru sejururi mai mari de 7 nopţi. Tarifele sunt puţin mai ridicate pentru sejururi mai scurte şi puţin mai ridicate, de asemenea, pentru perioada de sezon (1 iunie-15 sept.)

– În clădirea Aqua Park-ului, tarifele camerelor variază între 55 euro/zi pentru o cameră dublă şi 70 euro/zi pentru un apartament (cu mic dejun inclus).

– Turiştii cazaţi la Aqua Park beneficiază de intrări gratuite la toate facilităţile Parcului Acvatic, iar ceilalţi turişti au reduceri de 20% din preţul de intrare.

– Tarifele pentru accesul la Aqua Park sunt cuprinse între 25 de lei/ 3 ore şi 45 de lei/zi pentru adulţi şi între 12 lei/3 ore şi 20 de lei/zi pentru copii, iar programul de funcţionare este zilnic, între orele 9 şi 22.

– Sunt disponibile, de asemenea, mai multe tipuri de abonamente atȃt pentru Aqua Park, cȃt şi pentru piscina din cadrul hotelului, dar şi lecţii de înot.

– Mai multe informaţii puteţi afla chiar de la sursă:

Hotel President**** Baile Felix

Aqua Park President 

Vă dorim vacanţă plăcută şi bălăceală pe cinste!

Galerie foto:

Please follow and like us:
You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Responses to “Tratament şi relaxare la Hotel & Aqua Park President din Băile Felix”

 1. costica a. says:

  frumos n-am ce spune.Excelent.Am fost si eu acolo nu demult si m-am simtit foarte bine.Totul este perfect.Am revazut zilele acestea,pe un post de televiziune cateva imagini de acolo si pe unul dintre manageri recomandand petrecerea de sfarsit de an in cadrul complexului hotelier.Pentru ca suntem la inceput de an urez intregului colectiv LA MULTI ANI si la cati mai multi turisti iar tie Oana sa fii sanatoasa si sa ne incanti cu cat mai multe asemenea “povesti”

 2. coca says:

  Citind articolul acesta m-a cuprins o mare nostalgie.Si eu iubesc Felixul dar tu se pare ca esti mai inspirata, sper ca citind si alti iubitori de vacante despre acest colt de rai din tara noastra sa -si programeze un concediu aici.Nu e nici mai scump ca in afara si mai ales ca esti la tine in tara. Frumos scris…

  • Mioara says:

   Frumoasa prezentare a complexului de tratament si relaxare de la Felix!Cum imi plac mult baile fierbinti si dese de la domiciliul meu,tu,Oana,ai reusit,cu acest articol incitant,sa-mi trezesti dorinta de-a petrece cateva zile la Baile Felix!Cu atat mai mult ca si zona ma atrage,apropierea de Deva si Hunedoara!Sunt hotarata ca anul acesta sa ma relaxez si eu acolo si,cu aceasta ocazie,sa revad orasul copilariei mele Hunedoara.Felicitari!!!

 3. calatoriprinlume says:

  Imi pare rau, Claudia, ca nu ai avut o experienta placuta. Noi am fost de trei ori si am fost foarte multumiti. Mancarea de la Aqua Park nu am incercat-o, deci nu pot sa ma pronunt. Toboganele nu au jet puternic, intr-adevar, mai ales cand complexul este mai gol.

Leave a Reply


error

Enjoy this blog? Please spread the word :)