Miami din nou – iulie 2013 – Jurnal de bord HS Bach

          Au trecut 42 de zile de la precedenta noastră vizită în Miami şi am ajuns din nou în Downtown, într-o zi de luni, la 9 dimineaţa. Prietenul nostru jamaican, Ricardo, ne-a adus de la vapor şi ne-a lăsat în mijlocul zgȃrȃie-norilor pe care i-am fotografiat de atȃtea ori, la plecare din port.
Downtown Miami
        
Miami Downtown

 

          Era doar 9 dimineaţa, dar afară era foarte cald (35 de grade). Intenţia noastră era să ajungem la Miami Beach şi să facem o plimbare de-a lungul plajei, dintr-un capăt în celălalt, într-un singur sens şi apoi să luăm taxiul spre Bayside, pentru cȃteva cumpărături.
         Nu am luat un taxi din Downtown Miami pentru că am văzut un autobuz turistic foarte drăguţ – Miami Trolley – asemănător cu cel din Charleston şi ne-am hotărȃt să facem o tură cu el. Şi aici era gratuit şi oferea o tură completă a oraşului Miami – Downtown Miami pȃnă în Midtown.

 

Trolley gratuit Miami downtown
         

Miami Downtown - Midtown

          Chiar pȃnă în Midtown am mers şi noi şi apoi am luat un taxi care ne-a dus pȃnă pe Ocean Drive, la Miami Beach. Pe zona de faleză – Miami Beach şi South Beach – există un bus turistic hop on hop off şi era şi normal ca celalalt bus gratuit să nu ajungă în această zonă. Fiecare bus avea propria arie de acoperit – unul era gratuit, iar celălalt cu bani, şi nu puţini, sunt sigură.

Hop on hop off Miami Beach

         Odată ajunşi la plajă, am pornit-o pe malul apei, de data asta în sens invers decȃt data trecută, spre South Beach şi implicit spre port. Erau mult mai mulţi oameni pe plajă şi în apă, nu mai erau valuri aşa mari, dar noi nu venisem pentru baie. Doar ne-am plimbat, am admirat faleza şi multele hoteluri uriaşe de pe mal, dintre care foarte multe erau în renovare. Probabil că în Miami acum este o perioadă mai relaxantă, nu este sezon de vȃrf. Acesta ar putea să fie în iarna europeană pentru că acum Europa nu este interesată de Miami din moment ce are o vară mediteraneană superbă. Din acest motiv multe hoteluri de pe faleză erau acum în renovare pentru că la iarnă totul trebuie să fie impecabil. Mi s-a părut ciudat că unele hoteluri, chiar dacă erau în renovare, aveau şi turişti cazaţi care erau nevoiţi să suporte zgomotul infernal şi praful aferent lucrărilor de renovare/modernizare. Oare au închiriat camerele la preţuri derizorii şi au acceptat aceste condiţii?
Miami Beach in renovare

 

Miami Beach hotel in renovare

          Cea mai frumoasă parte a litoralului mi s-a părut South Beach pentru că era mai curat şi mai liniştit. Aici nu erau hoteluri în reparaţie şi totul era perfect.

South Beach

 

South Beach (2)

         După ce ne-a bătut soarele în cap mai mult de o oră pe malul mării, am hotărȃt să facem o plimbare pe Ocean Drive. Aici aş fi putut să stau mai multe ore doar să admir spectacolul străzii. Renumit în întreaga lume pentru drăguţele hoteluri/vile în stil Art Deco, Ocean Drive îţi poate oferi, la orice oră, o imagine bine definită a ceea ce poate însemna bogăţia şi opulenţa. Aceste hoteluri nu par a avea nimic deosebit.
Art Deco Hotel Ocean Drive

       

Ocean Drive Art Deco Hotel (2)

 

Ocean Drive art deco hotel

Ocean Drive Miami

          Sunt doar nişte clădiri interesante, ridicate în anii ’30, unele dintre ele renovate şi bine întreţinute, care oferă spre închiriere camere la sute de dolari pe seară. În unele dintre ele, o cameră dublă poate costa şi peste 1000$. Nu am înţeles, sincer, de ce ar plăti cineva atȃţia bani pentru o cameră într-un astfel de hotel. Poate doar din cauza numelui. Poate datorită peisajului, sau atmosferei, în general. Sau datorită faptului că, odată cazat într-un astfel de hotel, ai şanse extraordinar de mari să dai nas în nas la micul dejun cu o mare celebritate de la Hollywood sau cu vreun milionar de altă natură. Nu că m-ar interesa pe mine astfel de nimicuri, dar, privind în jur, mi-am dat seama că, pe lȃngă turişti rătaciţi ca noi, sau turişti puţin mai norocoşi care chiar îşi petreceau vacanţele la Miami Beach, pe stradă se plimbau fel de fel de oameni care puteau fi milionari adevăraţi.
         Unii conduceau luxoase maşini decapotabile ce atrăgeau ca un magnet privirile oamenilor de rȃnd şi puneau în mişcare zeci de camere foto. Alţii ieşeau din hotel şi se urcau în maşini cu şofer. Această operaţiune ar trebui să fie foarte simplă, dar necesită colaborarea şi cooperarea mai multor factori. Pentru că din hotel nu se iese chiar aşa uşor, ci este nevoie de un uşier care să deschidă uşa, de un alt valet care să salute respectuos, ridicȃndu-şi afectat pălăria, apoi de un alt valet care să deschidă uşa la maşină şi de un şofer care să-i conducă pe cei în cauză prin oraş. Dacă în această ecuaţie mai este implicată şi o geantă cȃt de mică, atunci este nevoie de prezenţa unui alt valet care să care această geantă pȃnă la portbagajul maşinii. Operaţiunea fiind încheiată cu succes, maşina poate demara în trombă, cu scȃrţȃit de roţi, dar călătoria prin oraş se va efectua la viteză redusă pentru a permite atȃt pasagerilor, cȃt şi pietonilor, să admire în voie ceea ce doresc.

 

Driving on Ocean Drive
         
Masini de epoca pe Ocean Drive

          Nu cred că am mai văzut în altă parte o aglomerare mai mare de maşini de lux şi de branduri exclusiviste – Lincoln, Ferrari, Lexus, Lamborghini, Porshe, Ford Mustang.

        Tot admirȃnd şi fotografiind ba un hotel, ba o maşină decapotabilă, am ajuns în faţa unei vile care părea a fi o atracţie turistică importantă, din moment ce o mulţime de turişti se îngrămădeau să se fotografieze cu înaltul gard metalic din faţă. Am făcut şi noi cȃteva poze şi apoi am aflat de la nişte italieni simpatici că această casă a aparţinut creatorului de modă Gianni Versace. Nu îmi aduc aminte amănunte legate de el, dar ştiu că a fost omorȃt în 1997, parcă în casă sau în piscină. În fine, casa are acum un alt proprietar, dar o multime de turişti încă o consideră de o importanţă majoră şi se fotografiază cu ea în cele mai ciudate ipostaze.

Vila Versace Ocean drive
         

          După ce am străbătut Ocean Drive pȃnă la capăt, am ajuns la mare, exact pe malul opus de luxosul cartier pe care îl vedem mereu cȃnd intrăm sau ieşim cu vaporul. 

Fisher Island Miami

 

Fisher Island

          Am făcut o poză şi spre port, vaporul nostru se vedea sub macarale şi părea atȃt de aproape.     

IMG_1565a
 

          Plimbarea noastră prin Miami s-a încheiat în jurul orei 15 cȃnd am luat taxiul şi ne-am dus la Bayside pentru a ne întȃlni cu Ricardo.

Galerie foto:

Please follow and like us:
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply


error

Enjoy this blog? Please spread the word :)