La Nord de Sumatra, întâlnire senzaţională – Jurnal de bord HS BRUCKNER

Suntem în Strâmtoarea Malacca – 5 grade lat. N şi 97 grade long. E- afară sunt 27 de grade, din când în când plouă mărunt. Toată ziua am căutat delfini şi am reuşit acum, la ora 17, să fiu la prova în acelaşi timp cu ei.  Delfinii apar mereu exact atunci când te aştepţi  mai puţin şi exact atunci când nu ai camera la tine ca să-i fotografiezi.           Ȋi cauţi, îi aştepţi ore în şir, zile întregi şi apoi, plictisit şi dezamăgit pleci, dar, abia ajungi în cabină, că apar şi ei. Probabil că „cineva” îi anunţă şi pe ei că au cale  liberă, că „paparazzi” au dispărut şi pot şi ei  să-şi facă de cap liniştiţi. Asta mi s-a întâmplat în ultimii 6 ani pe mare  de foarte multe ori, am văzut sute, poate mii de delfini, jucându-se şi sărind în depărtare,am reuşit chiar să-i fotografiez, dar niciodată până acum nu am reuşit să fotografiez delfini  jucându-se chiar în prova, la bulb. Niciodată până acum nu am avut norocul să fiu acolo exact la momentul potrivit. Dar,azi am reuşit.
          Am fost foarte inspiraţi să mergem exact în acel moment, cu 10 minute mai devreme sau mai târziu, am fi pierdut minunatul spectacol. Cred că erau vreo 20-25 de delfini, veneau din toate părţile spre prova şi din stânga şi din dreapta pentru că îşi dăduseră cu toţii întâlnire la bulb. Veneau cu toţii să se joace puţin şi să ne arate nouă că nu numai  oamenii  se joacă conştient şi de plăcere. A fost o nebunie … înotau  prin apa câte 8-10, chiar în faţa bulbului şi, deodată, 2-3 dintre ei săreau câţiva metri, apoi se băgau la fund şi alţii le luau locul. Un spectacol de vis. La un moment dat, am început să batem din palme şi să ţipăm la ei şi mi s-a părut că ei chiar ne auzeau pentru că săreau mai frumos, parcă se bucurau şi ei odată cu noi.

 

Intalnire cu delfinii la Nord de Sumatra (6)

 

Intalnire cu delfinii la Nord de Sumatra (7)

 

Intalnire cu delfinii la Nord de Sumatra

 

Intalnire cu delfinii la Nord de Sumatra (2)

 

Intalnire cu delfinii la Nord de Sumatra (3)

 

Intalnire cu delfinii la Nord de Sumatra (4)

 

Intalnire cu delfinii la Nord de Sumatra (5)

 

Intalnire cu delfinii la Nord de Sumatra (8)
 
          După ce s-au jucat ei ~ 4 minute, au început să plece pe rând, unii în stânga, alţii în dreapta, erau, probabil, obosiţi …vaporul  mergea cam cu 16 noduri, deci, cam tare pentru ei.

Vă mulţumesc, frumoase animale inteligente, pentru cadoul pe care mi l-aţi făcut.

Galerie foto:

Please follow and like us:
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply


error

Enjoy this blog? Please spread the word :)