Din nou la bălăceală – Complex Aqua Park President, Băile Felix

Complex President Baile Felix

După un an foarte bogat în călătorii de tot felul, am hotărât să ne oprim din ‘alergat’ ṣi să ne oferim răgazul unei săptămâni de relaxare în cel mai odihnitor mod posibil – în paradisul apelor termale de la Aqua Park President Băile Felix.

Iubim marea sub toate formele ei, mai ales atunci când se asociază cu o climă tropicală, dar ne mulṭumim ṣi cu alte modalităṭi de răsfăṭ dacă acestea au la bază acelaṣi numitor comun – apa. În aceste condiṭii, după ce anul 2015 a însemnat pentru noi 8 luni ṣi jumătate petrecute în mediu marin, o lună de vacanṭă filipineză ṣi două săptămâni de vacanṭă pe coasta turcească a Mării Egee, la începutul lui decembrie am aterizat – aproape la propriu – în confortul de 4 stele al Complexului President din Băile Felix pentru porṭia anuală de bălăceală ṣi relaxare. Devenită aproape o tradiṭie pentru noi (citiṭi povestea vacanṭei noastre de acum doi ani aici), o astfel de vacanṭă este ca un tratament de revigorare deosebit de necesar după un voiaj lung, stresant ṣi obositor.

Ne place să călătorim mereu în locuri noi, să descoperim oameni ṣi peisaje diverse, să ne îmbogăṭim sufletul ṣi mintea cu experienṭe plăcute ṣi inedite pe care să le împărtăṣim apoi iubitorilor de frumos prin povestiri ṣi fotografii. Dar câteodată simṭim nevoia unei pauze într-o oază de liniṣte. Un loc în care să ne odihnim atât trupul, cât ṣi mintea, fără niciun program dinainte stabilit, fără treziri matinale ṣi obiective turistice de bifat, un loc în care să avem timp să citim ṣi altceva în afară de ghiduri turistice ṣi bloguri de călătorii, să vedem filme bune pe bandă ṣi să ne lăsăm răsfăṭaṭi în adevăratul sens al cuvântului. Complexul Aqua Park President din Băile Felix a fost pentru noi – ṣi la acest sfârṣit de an – alegerea perfectă.

Hotel President Baile Felix

Se spune că timpul trece mult mai repede atunci când ai un program încărcat ṣi îṭi ocupi fiecare oră din zi cu câte o activitate interesantă, nelăsând niciun minut în voia sorṭii, neacordând nicio ṣansă plictiselii. Aṣa se întâmplă atunci când alergi cu harta în mână de la un obiectiv turistic la altul, atunci când asculṭi un concert cu trupa ta favorită ṣi te rogi să nu se mai termine vreodată, dar ṣi atunci când stai ‘cu ochii în tavan’ ṣi numeri – la propriu – picăturile de apă care cad pe suprafaṭa aburindă a apei din piscină.

Hotel President Baile Felix Piscina interioara

Unii pot considera plictisitoare o astfel de vacanṭă, asociindu-o mai degrabă cu o vârstă înaintată – vâstă la care nu se mai pot desfăṣura alte activităṭi cu conṭinut ridicat de adrenalină. Pentru noi însă fiecare vacanṭă îṣi are rostul ṣi locul ei bine stabilit ṣi fiecare contribuie – direct sau indirect – la reuṣita celorlalte.

Fiecare om poate să-ṣi testeze limitele în anumite situaṭii, să urce pe cele mai înalte culmi – la propriu ṣi la figurat – să cutreiere pământul în lung ṣi în lat, să se odihnească sub cerul înstelat ṣi să se revigoreze prin ṣedinṭe prelungite de yoga în deplină solitudine. Pentru noi, o vacanṭă de relaxare trebuie să includă în mod obligatoriu o apă – un ocean, o mare sau măcar o piscină – ṣi, după o vacanṭă tropicală în Marea Chinei de Sud ṣi un sejur mediteranean pe mal de Egee, am ales să încheiem ṣirul călătoriilor din 2015 în piscinele Complexului President din Băile Felix. Ṣi, chiar dacă nu sunt puṭine la număr, am hotărât să le încercăm pe rând ṣi să le acordăm fiecăreia cel puṭin o oră din timpul nostru.

Cel mai mult am petrecut în piscina interioară a hotelului – deschisă de la ora 10 dimineaṭa până la miezul nopṭii – ṣi în saunele ce se găsesc pe marginea acesteia – sauna uscată, sauna cu inflaroṣii ṣi sauna turcească. Ne-am bucurat să observăm că întreaga clădire ce găzduieṣte piscina, saunele, sala de sport ṣi bowlingul a beneficiat de lucrări de reamenajare ṣi redecorare, oferind acum un mediu mult mai plăcut ṣi o atmosferă mult mai respirabilă ce permite ṣedinṭe lungi de bălăceală.

Hotel President Baile Felix Piscina interioara

Cu toate că temperaturile de afară au fost mereu pozitive, nu am avut curajul să testăm ṣi piscina exterioară, aṣa cum am făcut în urmă cu doi ani, dar am observat că mulṭi turiṣti, trecuṭi bine de prima tinereṭe, îṣi începeau mereu programul de bălăceală cu o baie de 10-15 minute în aer liber, continuând apoi ṣedinṭele de înot în interior.

Hotel President Baile Felix Piscina exterioara

Ṣi pentru că ne place să experimentăm fel de fel de bazine cu valuri ṣi masaje, am ales să petrecem două zile în piscinele care alcătuiesc Aqua Park-ul ce aparṭine aceluiaṣi complex.

Aqua Park President Baile Felix

Aici, am testat cu succes toate cele 13 bazine interioare, poposind mai mult timp în preferatele noastre – Bazinul Whirpool ṣi Bazinul cu Masaj – am încercat ṣi una dintre piscinele exterioare ṣi chiar ne-am amintit de copilărie, alunecând uṣor pe unul dintre tobogane, direct în mijlocul piscinei.

Aqua Park President Baile Felix Bazin cu grota– Aqua Park – Bazin cu grota –

Aqua Park President Baile Felix Bazin cu vartej– Aqua Park – Bazin cu vartej –

Aqua Park President Baile Felix Bazin cu tobogan– Aqua Park – Bazin cu tobogan –

Aqua Park President Baile Felix Bazin cu apa rece– Aqua Park – Bazin cu apa rece –

Aqua Park President Bazin cu reflexoterapie– Aqua Park – Bazin cu reflexoterapie –

Aqua Park President Baile Felix Bazin Bora Bora– Aqua Park – Bazin Bora Bora –

Aqua Park President Baile Felix Bazin cu masaj– Aqua Park – Bazin cu masaj –

Aqua Park President Baile Felix Bazin cu masaj– Aqua Park – Bazin cu masaj –

Aqua Park President Baile Felix Bazin cu masaj– Aqua Park – Bazin cu masaj –

Aqua Park President Baile Felix Bazin cu masaj– Aqua Park – Bazin cu masaj –

Aqua Park President Baile Felix Bazin whirlpool– Aqua Park – Bazin whirlpool –

Aqua Park President Baile Felix

Am combinat partidele de bălăceală cu ṣedinṭe de câte 10 minute în fiecare dintre saunele existente – sauna finlandeză, sauna sărată ṣi sauna turcească – declarându-ne la final fani ai saunei turceṣti (sauna umedă).

Aqua Park President Baile Felix Sauna turceasca

Aqua Park President Baile Felix Sauna turceasca

Vacanṭa noastră a trecut ca un vis. Au fost ṣapte zile în care am uitat de probleme ṣi de griji, de oboseală ṣi de stres, ṣapte zile în care nu am avut niciun program fix, dar în care am profitat la maximum de fiecare oră din zi ṣi din noapte pentru a ne odihni ṣi relaxa. Ne-am dori să putem repeta această săptămână cel puṭin o dată pe an ṣi, dacă distanṭa (~500 km din Azuga până în Oradea) ṣi drumurile proaste din zonă nu ne-ar crea atâtea probleme, ne-ar plăcea să ne răsfăṭăm chiar mai des cu astfel de vacanṭe de 4 stele. Ne-am mulṭumi ṣi cu două ore pe zi – în fiecare zi – la Aqua Park ṣi îi învidiem, din această cauză, pe orădeni, care se găsesc la doar 10 km depărtare de acest complex cu ape termale. Mulṭi dintre ei nu realizează cât sunt de norocoṣi ṣi cât de recunoscător le-ar fi corpul dacă l-ar trata măcar o data pe săptămână cu o cură termală la 37°.

Nouă nu ne rămâne altceva de făcut decât să aṣteptăm un nou final de an ṣi o nouă vacanṭă de revigorare. Ne este puṭin teamă să visăm mai mult, dar ne-am bucura enorm ca în foarte scurt timp întreaga ṭară să fie împânzită de autostrăzi adevărate ṣi cei 500 de km care despart casa noastră de Băile Felix să poată fi parcurṣi în maximum cinci ore (nu în nouă ca în prezent) ṣi noi să revenim la Aqua Park President ori de câte ori ni se face dor de bălăceală.

Informaṭii utile:

Complexul President din Băile Felix se găseṣte la intrarea în Staṭiunea Băile Felix, pe drumul European E79;

– În prezent, porṭiunea de drum dintre Deva ṣi Băile Felix este în reparaṭii ṣi circulaṭia se desfăṣoară pe un singur sens de mers, dublând astfel timpul necesar pentru parcurgerea celor ~ 200 de km;

– Pentru a ajunge în zonă, venind dinspre Braṣov, se poate alege un drum puṭin mai scurt –E60 – care are doar 450 de km ṣi este, tehnic vorbind, într-o stare mai bună. Acest traseu beneficiază ṣi de câteva segmente de autostradă. Deṣi este mai scurt ṣi în stare mai bună, acest traseu este la fel de dificil ca E79 deoarece este mult mai aglomerat, fiind invadat de tir-uri. Indiferent ce drum alegeṭi, trebuie să vă înarmaṭi cu răbdare ṣi bună dispoziṭie ṣi să vă alocaṭi ~ 9 ore pentru a ajunge la destinaṭie. Încurajaṭi-vă permanent cu gândul unei băi relaxante la sosire;

Complexul President dispune de 92 de camere în clădirea hotelului (în cele două aripi) ṣi de 20 de camere în clădirea Aqua Park-ului de peste drum. Camerele sunt clasificate la 3 ṣi 4 stele ṣi sunt împărṭite în camere duble, single, matrimoniale ṣi apartamente cu tarife cuprinse între 70 ṣi 140 de euro/noapte cu micul dejun inclus, în funcṭie de confort.

Aqua Park President Baile Felix Camera tripla standard – Aqua Park – cameră standard –

Aqua Park President Baile Felix Camera tripla standard– Aqua Park – cameră triplă-

Aqua Park President Baile Felix Camera standard– Aqua Park – cameră standard –

Hotel President Baile Felix Apartament superior– Hotel President Băile Felix – Apartament superior-

Hotel President Baile Felix Camera superior (1)– Hotel President Băile Felix – Cameră superior –

Hotel President Baile Felix Camera superior (2)– Hotel President Baile Felix – Cameră superior –

Pentru sejururi mai lungi, există pachete avantajoase care pot include pensiune completă sau demi-pensiune de tip bufet cu tarife cuprinse între ~60-80 de euro/ zi cu demipensiune (în funcṭie de confort) sau 75-90 de euro/zi cu pensiune completă;

– Piscina interioară a hotelului are 24 de metri lungime, 12 metri lăṭime ṣi o adâncime maximă de 1.70 metri ṣi este deschisă de la ora 10 dimineaṭa până la miezul nopṭii, mai puṭin în zilele de joi ṣi duminică când programul este mai scurt cu ~ o oră din cauza faptului că se schimbă apa;

– Atât în piscina hotelului, cât ṣi în Aqua Park, apa are o temperatură de 37° ṣi provine din izvoare termale de adâncime, este foarte puṭin radioactivă ṣi are un conṭinut redus de săruri;

– Clădirea Aqua Park-ului se va îmbogăṭi în curând cu încă ṣapte camere de confort sporit – pe lângă cele 19 existente ṣi întregul complex se va extinde anul acesta cu noi zone de agrement ṣi relaxare;

– Tarifele de acces la Aqua Park sunt cuprinse între 25 de lei/ 3 ore ṣi 45 de lei/ o zi întreagă. Turiṣtii cazaṭi în clădirea Aqua Park-ului beneficiază de acces gratuit iar cei cazaṭi în clădirea hotelului primesc un voucher pentru o intrare gratuită ṣi reduceri de până la 25% pentru oricâte alte intrări doresc. Sunt disponibile mai multe tipuri de oferte – abonamente, copii în vârstă de până la 3 ani au acces gratuit ṣi cei de până la 14 ani beneficiază de tarife reduse (20 lei/ o zi, 12 lei/ 3 ore, 15 lei/5 ore);

– Pe timpul iernii, toboganele exterioare nu funcṭionează în fiecare zi, dar piscina exterioară poate fi folosită tot timpul anului.

Cȃteva sfaturi utile pentru o vacanţă reuşită:

– Înainte de a face baie în apele termale, trebuie să fiţi siguri că nu suferiţi de vreo afecţiune gravă care nu vă permite să vă bălăciţi în apă de 37°;

-Trebuie să ştiţi că astfel de băi nu sunt recomandate persoanelor care suferă de insuficienţă cardiacă, hipertensiune arterială, boli ale pielii, boli ale ochilor, epilepsie, boli febrile, nevroze depressive;

– Chiar dacă nu suferiţi de vreuna dintre afecţiunile enumerate mai sus şi vă simţiţi perfect sănătos, trebuie să ştiţi că băile termale sunt recomandate în reprize de maximum 20 de minute, cu pauze de 15 minute între ele;

– Copiii cu vârste cuprinse între 6 ṣi 14 ani pot folosi bazinele cu apă doar însoṭiṭi sau supravegheaṭi de adulṭi iar cei mai mici de 6 ani se pot juca în spaṭiul special amenajat pentru copii mici de la etajul superior din Aqua Park;

aqua Park President Baile Felix - Zona copii

aqua Park President Baile Felix - Zona copii

– Accesul în saună este interzis copiilor sub 16 ani, femeilor însărcinate, persoanelor cu afecţiuni cardiace, persoanelor care au consumat alcool. Şedinţele de saună nu trebuie să depăşească 10 minute, putȃnd a fi repetate doar după o pauză de 10-15 minute;

– Dacă purtaţi lentile de contact, trebuie să le scoateţi înainte de a intra în saună;

– Copilaşii mici trebuie să intre în piscine doar cu pampers acvatic;

– Pentru că în timpul saunei şi în piscină corpul transpiră şi pierde foarte multă apă, hidratarea este obligatorie. Trebuie să consumaţi cȃt mai multă apă, mai ales după ieşirea din sauna, dar ṣi în cazul în care ṣedinṭele de înot depăṣesc 15 minute;

– Pentru o igienă corectă şi din respect faṭă de ceilalţi utilizatori ai saunelor ṣi ai piscinelor, se recomandă folosirea duşului după saună şi de fiecare dată înainte de a intra în piscină. În saunele uscate, este obligatorie folosirea prosoapelor ṣi este interzisă intrarea în interior cu papuci. Căṣtile de păr nu sunt obligatorii (deṣi ar trebui să fie, după părerea mea) dar sunt recomandate în special persoanelor cu păr lung;

– Căzile cu jacuzzi ṣi saunele se pot folosi în ṣedinṭe de 10-15 minute. Deṣi acestea funcṭionează continuu, fiecare utilizator trebuie să respecte timpul recomandat ṣi să permită astfel tuturor doritorilor să beneficieze de acelaṣi tratament. La fel se recomandă ṣi pentru folosirea diferitelor bazine din Aqua Park. Toate piscinele – cu masaj, cu vârtej, cu valuri – funcṭionează după un program bine stabilit, oferind fiecărui utilizator posibilitatea de a petrece timp în fiecare dintre ele, prin alternanṭă. Chiar dacă preferaṭi un anumit bazin, nu acaparaṭi peste măsură spaṭiul (ṣi timpul) acestuia, oferind tuturor posibilitatea de a se bucura de acelaṣi confort.

Please follow and like us:
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

One Response to “Din nou la bălăceală – Complex Aqua Park President, Băile Felix”

  1. costica anonimul says:

    Felicitari intrgului colectiv de la Hotel Prezident Baile Felix.Un complex turistic foarte frumos si bine organizat cu un personal profesionist.Merita vizitat cat mai des.Oradenii (frumos oras au) pot fi invidiati pentru ca au in apropiere o asemenea baza turistica de relaxare si distractie

Leave a Reply


error

Enjoy this blog? Please spread the word :)